Otthon / Ország-Világ / Gyanúsított lett Mengyi Rolandból
Fotó: Kovács Attila / MTI

Gyanúsított lett Mengyi Rolandból

Gyanúsítottként hallgatták ki hétfőn Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselőt hétfőn – írja a 24.hu Mengyi ügyvédjének tájékoztatására hivatkozva.

A magát állítólag Voldemortnak hívató képviselőt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel gyanúsítják. A lap szerint Mengyi hétfőn 9 óra előtt néhány perccel érkezett meg az ügyészségre, kihallgatása órákig tarthatott, ugyanis egy óra után hagyta csak el az épületet.

Mengyi Rolandról  augusztus elején  a 168 Óra írta meg rendőrségi iratokra és lehallgatási jegyzőkönyvekre hivatkozva, hogy 100 milliós uniós támogatás lenyúlási tervének volt részese. Szociális szövetkezetek szerettek volna tavaly uniós pénzre pályázni, és az ügyben eddig meggyanúsított szereplők szerint Mengyi a megnyert pénz először 50, aztán már 90 százaléka fejében segített volna nekik, hogy kifejezetten rájuk írjanak ki egy 500 milliós pályázatot.

A  lehallgatási jegyzőkönyvek szerint  Mengyi ezenkívül 10 millió forint “alkotmányos költségnek” hívott kenőpénzt is kért, és közben végig “Voldemort nagyúrnak” szólíttatta magát. A tízmillióból ötmilliót át is vett, de azt később, a terv meghiúsulása után visszafizette.

Mengyi Roland megerősítette: azt kérte a testülettől, hogy függesszék fel mentelmi jogát, ezzel tegyék lehetővé, hogy tisztázza magát. Arra a kérdésre, hogy fideszes párttársai és Orbán Viktor nem mondták-e, hogy kiállnak mellette, Mengyi Roland úgy válaszolt: “Ez nem került így szóba, vagy legalábbis nekem ezt nem mondta senki”. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter legutóbb azt mondta: a képviselőnek magáért kell helyt állnia, a kormány nem áll helyt érte.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: