Otthon / Ország-Világ / Orbán bejelentette: eggyel több munkaszüneti nap lesz
Fotó: Sebastian Kahnert

Orbán bejelentette: eggyel több munkaszüneti nap lesz

Orbán Viktor bejelentette, hogy a nagypéntek mostantól munkaszüneti nap lesz. A miniszterelnök a Magyarországi Református Egyházak Zsinatának emlékülésén azzal indokolta ezt, hogy ezzel a lépéssel a nagypéntek méltó megünneplését segítik, derül ki az MTI tudósításából.

Fotó: Sebastian Kahnert
Fotó: Sebastian Kahnert

Így jövőre a húsvét már nem három, hanem négynapos lesz. A lakosság 2017-ben április 14-17-ig pihenhet. Bár erről a bejelentés nem szólt, a boltok várhatóan pénteken is zárva lesznek, ahogy húsvét hétfőn is.

A döntéssel a magyarországi munkaszüneti napok száma 11-re emelkedett (január 1., március 15., május 1., augusztus 20., október 23., november 1., december 25-26., továbbá húsvét- és pünkösdhétfő, illetve most már a nagypéntek is). A nagypéntek egyébként számos európai országban, például Ausztriában és Németországban is munkaszüneti nap.

A miniszterelnök az 1956-os forradalom 60. évfordulóján egyébként arról is beszélt: „a diktatúra hideg valósága felőrli az emberi méltóságot, utána általában üresség, megcsappant életerő marad.”

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: