Otthon / Somogy megye / 450 milliliter vér három életet is megmenthet – ennek szellemében adtak vért a somogyi tűzoltók
A kép forrása: internet (illusztráció)

450 milliliter vér három életet is megmenthet – ennek szellemében adtak vért a somogyi tűzoltók

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beosztott tűzoltói, a hivatali munkarendben dolgozó kollégái és önkéntesek is csatlakoztak a Természeti Katasztrófák Csökkentésének világnapja alkalmából, három helyszínen szervezett véradáshoz. A katasztrófavédelem eme sajátos formáját választotta a megemlékezésnek.

– A tűzoltó mindig segít, ha baj van. Elhivatottságból tesszük ezt – nyilatkozta az egyik televízió stábjának egy kaposvári tűzoltó. – Mindazonáltal sosem tudhatjuk, hogy nekünk vagy akár családtagjainknak mikor lesz szükségünk mások segítségére.

Október második szerdáján évek óta a somogyi tűzoltók is véradással igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy a legtöbb katasztrófa emberi behatás közvetett vagy közvetlen következménye.
Nagyatádon, Kaposváron és Siófokon 50 önkéntes és hivatásos tűzoltó – köztük ketten első alkalommal – jelentkezett véradásra, akik személyenként 450 milliliter vér adományozásával járultak hozzá a vérkészletek feltöltéséhez, esélyt adva a vérre, vérkészítményre szoruló betegeknek a felépülésre.

Forrás: somogy.katasztrofavedelem.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Sok munkát ad a vihar a megye tűzoltóinak

Csúnyán elverte a jég Kaposvárt és környékét. A viharos időjárás miatt sok a teendője a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: