Otthon / Nagyatádi hírek / Időutazás az esküvők világában – ahol csak igent lehet mondani

Időutazás az esküvők világában – ahol csak igent lehet mondani

 Időutazás az esküvők világában címmel rendezett ugyanis kiállítást a Nagyatád-Rinyamente Turisztikai Egyesület a helyi Turisztikai Központ épületében.
A résztvevők nagy része egykor ebben az épületben mondta ki a boldogító igent és fogadott örök hűséget egymásnak. Ormai István polgármester köszöntőjét követően Fejér Zoltán egykori anyakönyvvezető emlékezett meg a régmúlt idők esküvői szokásairól, a szertartások rendjéről. Meghívták azokat is, akik a környező településekről képekkel és egyéb esküvői szokásokat felelevenítő tárgyakkal járultak hozzá a kiállításhoz.
Ághné Horváth Petronella és Birkás Csaba – a helyi zeneiskola tanárai – által előadott nászindulót követően az érdeklődők örömmel és néha csillogó szemekkel nézte a kiállított esküvői képeit, ruháit és az ehhez tartozó egykori kellékeket. A legkorábbi esküvőt bemutató kép 1903-ból származik. Jöttek unokák és dédunokák is, akik szintén nagy érdeklődéssel tekintették meg a kiállítást. A megjelentek az egyesülettől esküvői szokásokat, babonákat bemutató kiadványt is kaptak.
Egy házaspár harminchat évvel ezelőtt pontosan ezen a napon és ebben az időben kötötte össze életét egymással. Nagy tapssal fogadták őket. A vendégeket lakodalmi tortával, pogácsával és pezsgővel köszöntötték. A kiállítás december 31-ig tekinthető meg a Turisztikai Központban.
Forrás: sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Tisztújítás: közülük kerülhet ki a Jobbik következő vezetése

Szombaton tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik. A párt szabályzatai alapján a jobbikos alapszervezetek jelölhették taggyűléseiken …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: