Otthon / Ország-Világ / A bírósági késés miatt egy hónapot csúszik a Volán-sztrájk

A bírósági késés miatt egy hónapot csúszik a Volán-sztrájk

Sztrájkolnak a buszosok, de a tervezettnél egy hónappal később: előreláthatóan november 27-től december 4-ig lesz munkabeszüntetés a Volán-társaságoknál.

Az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége még szeptember 26-án fordult a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz, s azt kérte, hogy állapítsák meg az október 31-től kezdődő egy hetes sztrájk jogszerűségét. Dobi István, az érdekvédelmi szervezet elnöke a Somogyi Hírlappal kedden közölte: egyértelmű vált, hogy az illetékes bíróság jogerős határozatával a munkabeszüntetés kezdéséig – október 31-ig – nem dönt, ugyanis első fokon sem hozott döntést a fővárosi közigazgatási bíróság. Dobi rámutatott: kitartanak eredeti céljuk mellett, s egyúttal abban bíznak, hogy a munkabeszüntetéshez szükséges jogi procedúra időben lezajlik és a munkáltatóval is lefolytathatják az egyeztetéseket.

– A járatok közel 85 százaléka közlekedik majd a munkabeszüntetés, s csupán a maradék áll le – jegyezte meg az elnök. – Ez a jogi előírások miatt van így, ám ennek dacára is megakarjuk tartani sztrájkot. Célkitűzésünk továbbra is ugyanaz: három év alatt 50 százalékos átlagbéremelést hajtsanak végre az ágazatban.
Dobi István szerint a munkaerő-hiány a vártnál is hamarabb bekövetkezhet, ha nem becsülik meg kellően a dolgozókat, s így legrosszabb esetben akár autóbuszjáratok maradhatnak majd ki

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jakab Péter milliókért foglalkoztatott tanácsadója ment megzavarni egy miskolci rendezvényt

A “Nép pártján” Bede Zsoltja megpróbálta tönkretenni a Jobbik miskolci tanácsadását TG Facebook Comments

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: