Otthon / Dél-somogyi hírek / Egy katasztrofális állapotú útszakaszt újítottak fel Berzencénél félmilliárdból

Egy katasztrofális állapotú útszakaszt újítottak fel Berzencénél félmilliárdból

Mintegy 500 millió forintos beruházás végeztével adták át a Berzencén át-, illetve a határ felé vezető felújított utat. Ez jelentős lépés a térség gazdasági és infrastrukturális fejlesztésében, mondta az avatón Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője, aki Németh Zsolttal, a Magyar Közút Kft. Somogy megyei igazgatójával nyitotta meg az útszakaszt.
Hosszú lobbizás után sikerült ezt a több évtizedes álmot megvalósítani a hazai költségvetési forrásból finanszírozott Komplex Útfelújítási Program keretében, tették hozzá.
Kovács Gábor, Berzence polgármestere lapunknak elmondta: katasztrofális volt eddig ez az útszakasz, mert a burkolatot tönkretették a kavicsbánya forgalmát lebonyolító kamionok. Korábban egy két kilométeres szakaszon már megújult a határátkelő előtti szakasz. A mostani beruházással a Nagyatád-Somogyudvarhely elágazótól Berzence belterületéig tartó részt építették újjá. Ettől azt remélik, hogy biztonságosabb lesz, mert a sok kátyú miatt már kerékpározni sem lehetett.

A kamionok zajártalma is csökkenhet, hiszen ez már reggel zavarta a lakosokat. A település egyébként szintén felújítja az utcáit az idén. A Közút is folytatja a munkát, jövőre a Berzence-Csurgó-Iharos útszakasz teljes felújítására kerülhet sor a tervek szerint.

Forrás: sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: