Otthon / Ország-Világ / SÁNTÍT ROGÁN ÁLLÍTÁSA: KIDERÍTHETETLEN, KI ZSEBELTE BE A TÍZMILLIÁRDOKAT A LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYEKBŐL
A kép forrása: alfahir.hu

SÁNTÍT ROGÁN ÁLLÍTÁSA: KIDERÍTHETETLEN, KI ZSEBELTE BE A TÍZMILLIÁRDOKAT A LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYEKBŐL

Újabb furcsaságokra bukkant a Magyar Nemzet a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban.

Ahogy azt korábban már többször is megírtuk, a Rogán Antalhoz köthető kötvényből már több mint 100 milliárdos hasznot húztak a szintén Rogán által javasolt offshore-cégek.
A miniszter korábban azt mondta az adóparadicsomokban bejegyzett vállalkozásokról, hogy azok azért nem offshore-cégek, mert ismertek a tulajdonosaik. A legnagyobb hasznot húzó – a letelepedési kötvények jelentős részét felvásárló kínaiak számára értékesítő – cég a Hungary State Special Debt Fund, melynek tulajdonosaként Rogán 2013-ban Boros Attila és Lian Wang mellett Simon Mut és Jonathan Chant nevezte meg.
Az érvelés azonban sántít a Magyar Nemzet szerint,
a cég kiszervezte kötvények értékesítését a hasonló nevű Hungary State Special Debt Managementnek, amit érdekes módon 2012. december 4-én, vagyis négy nappal a letelepedési kötvényekről szóló jogszabály hatálybalépése előtt hoztak létre Hongkongban.
Ők zsebelik be ügyfelenként az 50-60 ezer eurós szolgáltatási díjat.
Az említett vállalkozásban azonban már csak igazgatóként van jelen Boros és Liang Wang, a cégnek pedig három tulajdonosa van, a Star Wealth Ltd., a Prime Ally Ltd. és az Ace Deal Investments Ltd. Mindegyik a Brit Virgin-szigeteken van bejegyezve,
ahol a cégadatok nem hozzáférhetők, a tulajdonosok adatait nem lehet megismerni.
Ismeretes: Vona Gábor tájékoztatta Orbán Viktort, hogy a Jobbik csak akkor hajlandó megszavazni az alaptörvény-módosítását, ha a kormány eltörli a letelepedési kötvények jogintézményét is, mivel a párt szerint nemcsak szegény, hanem gazdag migránsok betelepítésére sincs szükség. A kötvénybiznisz korrupciógyanús volta mellett komoly nemzetbiztonsági kockázatokat is magában rejt, hiszen a négyszeres szűrő ellenére egy elítélt orosz bűnöző is könnyedén letelepedési engedélyhez jutott. Miközben a kormány a bejelentés miatt hazaárulónak minősíti Vona Gábort, elgondolkodott a javaslaton, jövő héten tárgyalják meg, mi legyen a kötvények sorsa.
Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: