Otthon / Ország-Világ / Nem engedik szabadságra a kereskedelmi dolgozókat
Fotó: Kallos Bea

Nem engedik szabadságra a kereskedelmi dolgozókat

Akkora munkaerőhiánnyal küzdenek a magyarországi áruházláncok, hogy a decemberi időszakban nem engedik szabadságra dolgozóikat, értesült róla a Magyar Idők.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetétől származó információk alapján arról írnak, hogy több, a cikkben pontosan meg nem nevezett áruházlánc, arra kötelezi a dolgozóit, hogy október vagy november végéig vegyék ki az összes meglévő szabadságukat. Ezzel biztosítják be magukat szokásos decemberi roham előtt, amikor az ünnepek miatt mindenki többet vásárol.

Fotó: Kallos Bea
Fotó: Kallos Bea

Az áruházláncok esetében folyamatos probléma a munkaerőhiány, már nyáron is feszültséget okozott, hogy bizonyos áruházláncoknál nem engedték el hosszabb szabadságra a dolgozókat. Ahogy arra a Magyar Idők is rámutat, a törvény szerint egy évben 7 szabadnappal a munkavállalónak szabadon kell rendelkeznie, ezt azonban az áruházláncok nem veszik figyelembe.

Szintén probléma, hogy a tapasztalatok szerint a téli időszakban kevesebb diák vállal alkalmi munkát, vagyis az ő segítségükkel is nehezebb lesz pótolni a kieső kiszolgáló személyzetet a boltokban. Bubenkó Csaba a KDFSZ elnöke a Magyar Időknek azt is elmondta, hogy állami eszközökkel kellene biztosítani, hogy a munkáltatók ne éljenek vissza a dolgozók szabadidejével, illetve arról is kellene tenni, hogy megfelelő számú szakképzett munkaerő legyen az üzletekben.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: