Otthon / Dél-somogyi hírek / Az agytumorral megharcolt a 17 éves bolhási fiú, most a végrehajtó jön

Az agytumorral megharcolt a 17 éves bolhási fiú, most a végrehajtó jön

Utcára kerülhet az agydaganattal műtött bolhási kisfiú, hogy ezt elkerüljék a családja kétségbeesetten várja a jószívű emberek adományait. A betegséggel a jelek szerint sikerrel vették fel a küzdelmet, ám a bankkal szemben tehetetlenek – írja a sonline.hu cíikkében.

2013-ban súlyos epilepsziás rohamai támadtak az akkor 13 éves kisfiúnak. Újabb rohamok jöttek, egyre komolyabbak,  egyszer testnevelés órán elesett és betörte a fejét. Az MR vizsgálat mutatta ki egy daganat jelenlétét. Norbit Debrecenben az ország egyik legjobb idegsebésze operálta. Most már jól van, az epilepsziás gyógyszereinek az adagját is csökkenteni tudták, háromhavonta viszik vizsgálatra Debrecenbe.

– Norbi jól viselte a történteket. Emelt biológiai fakultációra jár, nem kellett évet ismételnie – mondta az édesanya. – Addig azonban sok kórházat megjártunk, rengeteget áldoztunk a gyógyulásra. A nyáron a 22 éves autómmal vittem a leukémiások táborába, lovas táborba. Mindent a beteg gyermekünkre költöttünk, ennek azonban az volt ára, hogy tavaly szeptember óta nem fizettünk törlesztő részletet a házunkra. Még 2008-ban vettünk fel egy négy és félmillió forintos hitelt, ebből ötmilliót már kifizettünk, de még 6,8 millió van vissza. A nyár végén levelet kaptunk a banktól, hogy fizessük ki a kamatokat, 380 ezer forintot. Írtunk egy kérelmet, a dossziéba beletettük Norbi történetét, de a három-négy hónap is eltelhet, mire válaszolnak. Október végéig azonban be kellene fizetnünk a 380 ezret, de csak 183 ezer forintot tudtunk összeszedni.

Közben ingatlanszakértők felmérték és lefotózták az épületet. Állami eszközkezelőbe csak akkor kerülhetnének, ha 2014 óta nem fizették volna a hitelt. Most nem tudják, hogy hol tart az ügy, csak azt szeretnék elérni, hogy a bank ne mondja fel a hitelt, mert akkor elindulhat egy végrehajtás, és árverésre bocsátják a házat. Norbit azonban nagyon zavarja, ha elvesztené megszokott, szeretett környezetét, ezért a család mindenkit arra kér, hogy segítsenek.

Norbi 11.-es osztályos tanuló a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnáziumban. Kertészmérnökire készül kiskora óta. Imádja az állatait, kutyáit, macskáit, van két kecskéje is. Volt elsőáldozó, bérmálkozó, ministrál folyamatosan, hatalmas a hite, mondta róla édesanyja. Debrecenben lesz az MR vizsgálata novemberben. Izgul az eredménye miatt, mert sajnos a daganat visszanőhet. Jelenleg epilepszia-gyógyszert szed, bár megszenvedi nagyon, de sikerrel, nincs rohama. Norbi jövő februárban lesz 17 éves, de második születésnapjaként ünnepeli október 21-én a műtétje napját.

Forrás: sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: