Otthon / Ország-Világ / FREUDI ELSZÓLÁS ORBÁNTÓL: BETELEPEDÉSI KÖTVÉNYEKET ÁRULNAK A KÜLFÖLDIEKNEK
A kép forrása: internet

FREUDI ELSZÓLÁS ORBÁNTÓL: BETELEPEDÉSI KÖTVÉNYEKET ÁRULNAK A KÜLFÖLDIEKNEK

Aki azt mondja, hogy a letelepedési kötvények és a bevándorlási problematika között nincs összefüggés, az vagy dilettáns, vagy hazudik -mondta Mirkóczki Ádám jobbikos parlamenti képviselő hétfőn az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnöknek adott azonnali kérdésében.

A legnagyobb ellenzéki párt politikusa szerint a magas kockázatot jelentő egyének nem Röszkén, rendőröket dobálva akarnak bejutni Magyarországra, hanem business classon a repülőtérről, letelepedési kötvénnyel a kezükben.

Miért fontosabb a pénz, mint az ország biztonsága? – tette fel a kérdést.

Mirkóczki azzal érvelt, hogy a nemzetközi politikai helyzet szerint az Iszlám Állam terrorszervezet elleni hadjárat moszuli ostroma miatt a gazdag, terrorizmust finanszírozó üzletemberek most akarnak átjutni Európába, ezért is veszélyes, hogy a kormány némi kölcsönért cserébe beengedi őket az országba.

Orbán Viktor válaszában azt mondta: a letelepedési kötvény nem jelent biztonsági kockázatot, mert bármikor visszavonható, ha olyan információkat kapnak, melyek arra okot adnának.

A miniszterelnök ekkor betelepedési kötvénynek nevezte a letelepedési kötvényt,

s bár azonnal javította magát, a parlamenti padsorokból hallható volt némi felhördülés.

A kormányfő szerint azért volt szükséges bevezetni a letelepedési kötvényeket, mert az ország híján volt a nemzetközi forrásoknak, és próbáltak minden lehetőséget megragadni. Mint mondta, Magyarország leértékelt volt, azonban mára felértékelődött, így minden kötvénykibocsátást felülvizsgálnak, köztük a letelepedésit is.

A miniszterelnök elismerte, hogy talán nincs szükség ilyen konstrukcióra, de nem hagyják magukat a Jobbik által zsarolni, így ha azt meg akarják szüntetni, az csak az ő döntésük lehet.

Mirkóczki Ádám viszontválaszában közölte: a Jobbik egy kiskaput akar bezárni, és ha Orbán Viktor szerint nincs biztonsági kockázata a kötvényeknek, akkor nem csak a Jobbikkal vitatkozik, hanem Rogán Antallal is, aki maga is elismerte, hogy kockázatos lehet az üzlet.

Ha csak egyetlen ember is van, aki hamis papírokkal átcsúszik a rendszeren, az már elég, ezért akarnak minden biztonsági kockázatot megszüntetni, érvelt a jobboldali ellenzéki politikus.

A kormányfő viszontválaszában elismételte, hogy nem jelent biztonsági kockázatot a letelepedési kötvény.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: