Otthon / Ország-Világ / Leégett Anglia legidősebb szállodája
A kép forrása: internet

Leégett Anglia legidősebb szállodája

Romokban áll a közel 250 éves Royal Clarence Hotel épülete a dél-angliai Exeter városában, miután a tűzoltók 24 óra után sem tudták megfékezni a lángokat, amelyek egy szomszédos épületről csaptak át a szállodára pénteken, írja a Guardian.

Az 1769-ben épült szálloda egy jelentős része szombaton összedőlt, a tűzoltók dolgát pedig tovább nehezítette, hogy az egyik nagyobb gázvezeték megrepedt, amelynek tartalma tovább táplálta a tüzet.

A tűzoltókat péntek hajnalban riasztották a helyszínre, mintegy 150 fő vett részt az oltásban, amelyhez a közeli Exe folyóból szivattyúzták a vizet. A lángok valószínűleg a szomszédos galériában csaptak fel, ahol épp felújítási munkálatok zajlottak.

A tűzben több történelmi jelentőségű épület is megsérült, a galéria pedig a szállodához hasonlóan szintén a tűz áldozata lett.

A tűzoltók nevében Lee Howell azt mondta: “Hálásak lehetünk, hogy senki sem sérült meg, a helyiek azonban egy történelmi jelentőségű épületet vesztettek el, ami tájékozódási pont volt a városban élők és városba látogatók számára.”

A Royal Clarence Hotel volt az első olyan épület Angliában, amelyet szállodának neveztek, korábban fogadókban szálltak meg az emberek.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: