Otthon / Somogy megye / Óriási fogás: megdőlt a balatoni pontyrekord – fotó
A kép forrása: sonline.hu

Óriási fogás: megdőlt a balatoni pontyrekord – fotó

Megdőlt a balatoni rekord: az osztrák Erich Unger egy 31,3 kgilogrammos és 111 centi hosszú pontyot fogott ki a magyar tengerből Keszthelynél, s ezzel új csúcsot állított fel – írja a sonline.hu.

Azt már eddig is tudtuk, hogy hatalmas pontyok élnek a Balatonban, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az idén tavasszal megrendezett IBCC II. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa és az őszi IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny. Hiszen mindkét megméretésen termetes példányok akadtak horogra. S az erőpróbákon kívül is több szép fogásról számolt már be honlapján és a Facebookon is a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Ezúttal azonban megdőlt a magyar tenger rekordja, az osztrák Erich Unger egy több mint harminc kilós kopoltyúst szákolt meg.

– A nem mindennapi keszthelyi fogást rendkívül rossz időjárási körülmények között sikerült produkálnia a horgásznak – tájékoztatott az óriási fogásról Tulipán Tibor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászturisztikai menedzsere. – Egy kisebb figyelmetlenség következtében Erich fejlámpájában lévő elemek kis híján lemerültek. Hajnali kettő órakor, egyedül a csónakban, hideg viharos szél, és tarajos hullámok közepette a ponty közel 40 perces fárasztása a horgász elmondása alapján finoman szólva is kalandos volt. A hal a horgászhelytől 200 méterre lévő etetésről jelentkezett egy szem 20 mm átmérőjű bojlira. A tükörponty 31,3 kg-os súlyával, és 111 cm hosszúságával a jelenlegi balatoni rekorder.

A kép forrása: sonline.hu
A kép forrása: sonline.hu

Folytatódik a Somogy Megyei Pergető Bajnokság

A három fordulós bajnokság első megméretése júniusban volt a Balatonon, a Fonyódi-akadón. A verseny november 5-én és 6-án folytatódik, a fordulókra még lehet nevezni. Az egyes fordulókat külön-külön is értékelik, de a megyei bajnokság összetett versenyébe csak azon csapatok eredménye számít bele, akik mindhárom fordulón részt vettek. Emellett a november ötödikei desedai és a hatodikai bugaszegi két forduló együtt alkotja a Salmo Kupát, amelyet a rendezőség külön is díjaz majd.

Forrás: sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Sok munkát ad a vihar a megye tűzoltóinak

Csúnyán elverte a jég Kaposvárt és környékét. A viharos időjárás miatt sok a teendője a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: