Otthon / Ország-Világ / Nyugdíjkatasztrófa fenyegeti Magyarországot
A kép forrása: www.konyvelozona.hu

Nyugdíjkatasztrófa fenyegeti Magyarországot

Inaktív lesz a teljes magyar társadalom egyharmada néhány évtizeden belül – figyelmeztet az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Beneda Attila szerint rövid időn belül hárommillió nyugdíjaskorú és krónikus betegségben szenvedő állampolgára lesz, akiknek szociális és egészségügyi ellátását is meg kell majd oldani – tudósít a penzcentrum.hu.

Beneda hozzátette: Magyarországon, illetve az egész kelet-közép-európai régióban meg kell küzdeni az unión belüli elvándorlás azon hatásával is, ami elszívja a munkaképes és termékeny lakosság egy részét.

Az államtitkár szerint a társadalom elöregedésére folyamatosan kell megoldási javaslatokat kidolgozni, mert az látszik, hogy néhány évtized múlva a teljes társadalom harmada inaktív lesz.

“Ez azt jelenti, hogy a népesedési negatív trend mellett, amelyen ha sikerül is javítani, fel kell arra készülni, hogy rövid időn belül Magyarországon hárommillió olyan nyugdíjaskorú, nem fertőző, de krónikus betegségben szenvedő ember lesz, akiknek az ellátását egészségügyileg és szociálisan is meg kell tudni oldani”

– hangsúlyozta Beneda Attila.

Forrás: propeller.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: