Otthon / Ország-Világ / Durva: akár hatvan százalékkal is nőhet a gázszámla
A kép forrása: blikk.hu

Durva: akár hatvan százalékkal is nőhet a gázszámla

Akár hatvan százalékkal megnőhet a gázszámlája azoknak, akiket októberben vett át az állami közműcég a Tigáztól.

A megnövekedett havidíj a részszámlásokat érintheti és az elszámolás módszeréből adódik – írja a Figyelő. A lap szerint a két társaság nem egymással, hanem külön-külön a fogyasztókkal rendezi az elszámolást. Azonban az átadás-átvétel a fűtési szezon kezdetére esett, a háztartások többsége egy nagyobb összeget visszakap a Tigáztól, amit viszont részletekben ki kell majd fizetnie a Főgáznak.

A Főgáz épp ezért több csatornán is próbálta felhívni új ügyfelei figyelmét: tegyék félre a pénzt, amit most kapnak, ugyanis attól tartanak, az emberek már csak azt veszik észre, hogy hirtelen megugrott a rezsi. A Figyelő hangsúlyozza: decemberben sokan már arra sem emlékeznek majd, hogy két hónappal korábban pénzt kaptak vissza, az még zavaróbb lehet, hogy az még egy teljesen más cégtől jött.

Úgy tudják, az állami társaság megpróbálta elkerülni a látszólagos rezsinövelést és a hatósághoz fordult az elszámolás módjának megváltoztatása érdekében, de az ügyfeleket átadó Tigáz keresztülhúzta a számításaikat.

Forrás: blikk.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: