Otthon / Ország-Világ / DONALD TRUMP: „ELJÖTT AZ IDŐ, HOGY ÖSSZEFOGJUNK”
A kép forrása: internet

DONALD TRUMP: „ELJÖTT AZ IDŐ, HOGY ÖSSZEFOGJUNK”

Trump ígéretet tett arra, hogy valamennyi amerikai elnöke lesz, azoké is, akik korábban nem támogatták őt, s mindent megtesz azért, hogy velük is szót értsen.

Miután Hillary Clinton elismerte vereségét és telefonon gratulált Donald Trumpnak, a republikánusok immár megválasztott elnöke megvárta, amíg az elnökséghez szükséges 270 elektori szavazat hivatalosan is megvan, s ezután lépett – családja körében – hívei elé.

Az elnökválasztás részleteiről, izgalmairól itt olvashatnak bővebben.

Amerika ismét nagy lesz

Mielőtt elmondta volna rövid beszédét, Mike Pence Indiana kormányzója és a leendő alelnök szólt az egybegyűlt ünneplőkhöz. Donald Trump vezető képességeire, erejére és vízióira utalva leszögeze: Trump vezetésével és elképzeléseivel Amerika ismét nagy lesz. Donald Trump elsőként azt tartotta fontosnak hangsúlyozni, hogy „valamennyi amerikai elnöke leszek és ez nagyon fontos számomra”.

Gratuláltak egymásnak az ellenfelek

Az Egyesült Államok 45-ik elnöke elmondta, hogy Hillary Clinton felhívta őt telefonon és gratulált „nekünk a győzelmünkhöz”, mire ő is gratulált Clintonnak a kemény választási küzdelemhez. Leszögezte, hogy Clintonnak „hála jár az ország érdekében tett szolgálataiért”.

A mozgalom új amerikája

Utalva a választási kampányban eluralkodott mély megosztottságra, a megválasztott elnök kifejtette: „eljött az ideje, hogy begyógyítsuk a megosztottság sebeit… hogy ismét egymásra találjunk és egységes nép legyünk”. Ígéretet tett arra, hogy valamennyi amerikai elnöke lesz, azoké is, akik korábban nem támogatták őt, s mindent megtesz azért, hogy velük is szót értsen.

Trump komoly gazdasági változásokat, munkahelyeket ígért, s arra is ígéretet tett, hogy – ahogyan a kampányának jelszava is fogalmazott: – Amerikát ismét naggyá teszi. „Mi mindig Amerika érdekeit helyezzük majd mindenek elé, korrekt tárgyalópartnerek leszünk mindenkivel, a közös platformot keressük majd és nem az ellenségeskedést” – fogalmazott. Kitért arra is – amit egyébként kampánya során többször is hangoztatott – hogy ez nem is kampány volt, hanem inkább egy hihetetlen és nagyszerű mozgalom, amelyet több milliónyi keményen dolgozó és hazáját szerető ember hozott létre és éltetett. „A kampánynak ugyan vége, de mozgalmunk munkája csak most kezdődik” – mondta. S hozzátette: „soha nem foglak benneteket cserben hagyni”.

Forrás: flagmagazin.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: