Otthon / Ország-Világ / GYURCSÁNY FERENC FELESÉGÉT A MINISZTERELNÖK-JELÖLTSÉGRŐL KÉRDEZTÉK
A kép forrása: alfahir.hu

GYURCSÁNY FERENC FELESÉGÉT A MINISZTERELNÖK-JELÖLTSÉGRŐL KÉRDEZTÉK

Nagyon érdekli a politika. Szerinte a Magyar Időkben megjelent közvélemény-kutatást, amelyben állítólag az ő jelöltségének a támogatottságára is rákérdeztek, nem a Demokratikus Koalíció rendelte meg, és „az sem biztos, hogy létezik”. Semmilyen közösködést nem tud elképzelni a Jobbikkal, akiket még mindig „neonáci árpádsávosoknak” lát, és akiknek „teljes programját megvalósította Orbán Viktor”. Gyurcsány Ferenc feleségével, Dobrev Klárával készített interjút a Magyar Narancs.

„A rövid válaszom az, hogy nem” – válaszolta Dobrev Klára a Magyar Narancsnak arra kérdésére, hogy lesz-e a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Hozzátette:

„Tudom, hogy többen kezdeményezik ezt, vagy gondolkodnak róla, de én egy másfél éves kisfiú édesanyja vagyok, továbbá a kollégáimmal éppen most kezdtem el felépíteni egy tanácsadó céget. Nagyon érdekel a politika, de nincs olyan ambícióm, hogy egy oldal első számú vezetője legyek”

– szögezte le a lapnak.

Szerinte politikusnak lenni főállású foglalkozás, amit azonban „érdeklődő, határozott értékrenddel rendelkező közéleti szereplőként” csinál, az nagyon messze áll a hivatalos politizálástól.

Az interjúból az is kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc feleségét az utcán is szokták arra buzdítani, hogy legyen miniszterelnök-jelölt, de úgy véli, „a politikai véleményalkotást nem szabad összekeverni a hivatásos politizálással”.

Reagált arra is, hogy a kormányzati harsona, a Magyar Idők egy olyan közvélemény-kutatásra hivatkozott, amelyben állítólag az ő jelölésének a támogatottságára is rákérdeztek. Dobrev Klára azonban kijelentette, nem tud ilyen kutatásról, de „az sem biztos, hogy létezik”, azt pedig tagadta, hogy a Demokratikus Koalíció rendelte volna meg.

Gyurcsány nejét a Jobbik és a többi ellenzéki párt lehetséges közösködéséről is kérdezik.

„Nekem a Jobbik még mindig árpádsávos, neonáci jelmezben masírozik az utcán, még ha vannak is öltöny-nyakkendős képviselői, akik nagyon szépen tudnak beszélni a női esélyegyenlőségről vagy az állatmenhelyekről. Nem győztek meg arról, hogy ki tudnak vagy egyáltalán ki akarnak jönni ebből a szélsőjobboldali világból”

– mondta a Magyar Narancsnak Dobrev Klára.

Úgy fogalmazott: a jobbikosok „nem azt akarják, amit a demokratikus ellenzék”. Bár szerinte ők is az Orbán kormányát akarják leváltani, de abban már nem biztos, hogy„az általuk képviselt világkép nem vezetne ugyanilyen vagy még rosszabb autokráciához”. Azt is hozzátette:

„Orbán Viktor a Jobbik teljes programját megvalósította, minden, ami engem taszít ebben a rendszerben, az benne volt a Jobbik választási programjában. Ma egy szélsőjobboldali kormánya van az országnak, ebben a Jobbik nem hozna változást.”

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: