Otthon / A nap étele / A nap receptje: Egyszerű fokhagymás sült oldalas recept
A kép forrása: nosalty.hu

A nap receptje: Egyszerű fokhagymás sült oldalas recept

Szerintem ennél a hagyományos, közkedvelt ételnél a “kevesebb több” érvényesül maximálisan. Így finom, ahogy van, a maga egyszerűségében. A legtöbb főzelékhez pompásan passzol, de akár egy krumplipüré is rendkívülien megörül neki.

Továbbá mi is megtudunk neki örülni, ha éppen már hidegen, egy finom szelet kenyérrel esszük, a megsült fokhagymákkal együtt, amiket még véletlenül sem felejtünk el kikapirgálni a tepsiből. 🙂

hozzávalók / 4 adag

lkészítés

  1. A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk.
  2. Alaposan sózzuk, frissen őrlünk rá fekete borsot.
  3. Tepsibe, sütésálló edénybe rakjuk a húsokat.
  4. A fokhagyma gerezdeket félbe vágva, a húsdarabok közé szórjuk.
  5. A sütőt 210 °C-ra bekapcsoljuk.
  6. Betesszük a tepsit, és a húsok mindkét oldalát egyszer megfordítva megpirítjuk, kb. 45 perc.
  7. Majd alufóliával lefedjük, azt alaposan a tepsi szélére nyomkodva.
  8. Visszatesszük a sütőbe, amit visszaállítunk 190 °C-ra, és omlós puhára sütjük, kb 1 óra alatt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1000 Ft

Forrás: nosalty.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A nap étele: Bögrés dinnyécske – sütés nélkül, tuti siker!

Irtó kis helyesek, és még finomak is, ezek a kis sütés nélküli, vidám falatkák, igazi …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: