Otthon / Sportos / Kitálalt a Felcsút kirúgott edzője
Szíjjártó István Fotó: Illyé Tibor / MTI

Kitálalt a Felcsút kirúgott edzője

Betekintést engedett Szíjjártó István a felcsúti, Puskás Akadémia csapatánál zajló szakmai munkába. Mint ismert, a szakembert Bognár György szakmai igazgatóval és Disztl Péter kapusedzővel együtt november elsején menesztették. Most Szíjjártó a Digi Sport Reggeli Start című műsorában tálalt ki.

Elmondása szerint vezetőedzőként semmiért sem felelt, gyakorlatilag azért fizették, hogy néha megszólaljon. Mindent Bognár György tartott a kezében, az igazolásoktól kezdve, a taktikán át a meccsszerelésig.

„Rögtön az elején voltak olyan jelek, olyan lépések, amikről látni lehetett, hogy nem fognak úgy, olyan gyorsan megvalósulni, ahogy a vezetőség szeretné. Én jeleztem, de nem történt semmi. Az én felelősségem talán annyiban merül fel, hogy amikor úgy éreztem, az én elképzelésem a mérkőzésre jobb lenne, akkor kicsit harciasabb lehettem volna. Hogy egy kicsikét az érvényesüljön. De hát most ez így alakult.”

Persze a saját elképzeléseiről is beszélt Szíjjártó, aki szeretett volna 4-5 karakteres játékost igazolni, de hát ez „nem így jött össze”. (Csak mellékesen álljon itt az NB II-es klubhoz érkezett labdarúgók névsora: Vanczák Vilmos, Sándor György, Heffler Tibor, Lencse László, Tischler Patrik – a szerk.)

Gondolatmenetéből a magyar mentalitás témaköre se maradt ki. Szíjjártó arról panaszkodott, hogy nem tudta, mivel lehet hatni egy játékosra, hogy átérezze a klub törekvéseit. Mivel vezetőedzője volt a csapatnak, ez a kijelentés enyhén szólva aggályos.

„Ez ilyen magyar betegség, tisztelet a kivételnek. Én nem mondom, hogy nem akartak, csak rossz felfogással játszottak, vagy nem voltak annyira összeszedettek egy-egy mérkőzésen sajnos, mint ami elvárható lenne.”

Arra a kérdésre, hogy nincsenek-e koncepcióbeli gondok a klubnál, hiszen gyakran cserélődik a stáb, a tréner egyszerű választ adott. Ugyanis elmondása szerint ő nem lát bele ilyen mélységekig a dolgok alakulásába, így erről a tulajdonosi kört kéne megkérdezni. Az utánpótlásról pedig úgy vélekedett, hogy a Puskás FC-nek van saját bázisa, hiszen több játékos is a mostani keretből az akadémián nevelkedett. „Tehát a keretnek, azt hiszem, 6-8 játékosa azért itt nevelkedett, és ha jól megnézem, a Videotonban is vannak játékosaink” – fogalmazott Szíjjártó.

Forrás: mno.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Egy orosz tornász az Ukrajna elleni invázió támogatását szimbolizáló Z betűvel a dresszén állt ukrán versenytársa mellé a dobogón

Ivan Kulijak orosz tornász viselkedését sokkolónak nevezték. A szombati versenyt az ukrán Kovtun Illija nyerte …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: