Otthon / Csurgói hírek / Tűz a kézilabda mérkőzésen – gyakorlat Csurgón
A kép forrása: somogy.katasztrofavedelem.hu

Tűz a kézilabda mérkőzésen – gyakorlat Csurgón

Otthonában, telt ház előtt lépett pályára az első osztályban szereplő csurgói kézilabda csapat. Számos alkalommal történik így a valóságban, ez alkalommal azonban a csurgói és a nagyatádi tűzoltók számára kidolgozott szerda esti gyakorlat feltételezése volt ez.

A kitalált szituáció szerint villám csapott a Sótonyi László Sportcsarnok épületébe, ami meghibásodást okozott az elektromos hálózatban. A villámcsapás következtében a meghibásodás kiterjedt a küzdőtér tetőszerkezete alá rögzített elektromos eredményjelző táblákra és a kivetítőkre, valamint azok kapcsolószekrényeire. A sérült berendezésekből erőteljes füst áramlott, ami gyorsan terjedt a légtérben, majd ezek lángra is lobbantak. A nézőtéren eluralkodott a pánik, az emberek menekülni kezdtek, ám négy főnek nem sikerült elhagynia a csarnokot. A csurgói önkormányzati tűzoltóknak a felderítés során három főt sikerült kimenteniük, majd a nagyatádi egységekkel közösen megtalálták a negyedik benn rekedt személyt is. A tüzet több oldalról támadták, a lángoló tetőszerkezet oltására létrasugarat vetettek be. A nagyatádi parancsnok-helyettes értékelésében a gyors helyzetfelismerést, a pontos felderítést emelte ki. Óh András tűzoltó százados szerint az egységek a bejárások alkalmával szerzett ismereteiket maradéktalanul alkalmazták, s együttműködésüket megfeleltre értékelte.

Fotó: Somogy KMSZ

Forrás: somogy.katasztrofavedelem.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Fiatalok! Ne hagyjátok, hogy eldöntsék a sorsotokat! Szavazzatok ti is!

Lapunk birtokába került egy minden bizonnyal Dél-Somogyban készült hangfelvétel, amelyen az hallható, ahol egy ismeretlen …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: