Otthon / Ország-Világ / Wellnessezés közpénzen Mészároséknál
A pénzügyi ellenőrök ebben a medencében is csobbanhatnak Fotó: Hegedűs Márta / Magyar Nemzet

Wellnessezés közpénzen Mészároséknál

A Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesülete (MPGE) éves konferenciáját ezúttal a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, Balatonalmádiban található egykori Ramada Hotelben rendezik ma és holnap.

Beszámoltunk róla: nemrég a felcsúti polgármester cége, az R-Kord Kft. vásárolta meg a szállodát. Az MPGE elnöke Domokos László, az Állami Számvevőszék első embere. Elnökhelyettesei Windisch László, a jegybank alelnöke és Tállai András, az adóhatóság vezetője. 1300 tagja közül szinte mindenki az állami szférában dolgozik, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalból is sokan csatlakoztak. Mindenki évi 3 ezer forintos tagdíjat fizet, de az egyesület nagyrészt a közpénzből működő, állami szervezetek támogatásából tartja fenn magát. A szállodában, ami ma már Balatonalmádi Hunguest Hotel Bál Resort néven működik, úgy tudjuk, körülbelül 150-en vesznek részt a konferencián. Ehhez egyebek mellett szoba, ellátás és a wellnessrészleg használata is jár. A hotel honlapján már nem lehet szobát foglalni, pedig azok alig felében lakhatnak jelenleg a tagok.

Megkerestük az érintett állami szerveket és az MPGE elnökét. A szervezettől azt a választ kaptuk, hogy évente egy alkalommal kétnapos szakmai konferenciát rendeznek, ezúttal ebben a hotelben. Közölték, az elnökség még áprilisban döntött az idei helyszínről. Hozzátették, az előadásokról folyamatosan tájékoztatják a közvéleményt, így biztosítják az esemény átláthatóságát. Arra nem válaszoltak, ez mennyibe kerül, és pontosan hányan vesznek részt rajta. Néhány hete számoltunk be róla, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is ebbe a szállodába küldte volna dolgozóit egy hasonló, kétnapos rendezvényre. Úgy tudjuk, cikkünk megjelenése után a tárca lemondta az utat.

Forrás: mno.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: