Otthon / Ország-Világ / Rogán: csak felugrottam egy kávéra
A kép forrása: hvg.hu

Rogán: csak felugrottam egy kávéra

Az Index azt írta, Rogán Antal letagadta, hogy kapcsolatban lenne Kertész Balázs ügyvéddel – akiről a lap egy hosszú cikket közölt, több kétes ügyletet bemutatva -, megkeresésünkre viszont elismerték a találkozók tényét, az üzleti kapcsolatot viszont cáfolták.

“Rogán Antal sötét oldaláról”, Kertész Balázs ügyvédről közölt hosszú, oknyomozó cikket az Index (összefoglalónkat itt találja), amelyben a többi között azt írta, Rogán Antal ugyan letagadta, de videófelvételeik vannak arról, hogy Rogán többször is elment az Aulich ucta 3-ba, abba a házba, ahol Kertész Balázsnak, Rogán belvárosi jobbkezének van az irodája. Az egyik felvételen ráadásul egymás után nem sokkal érkezik Rogán, Kertész és Habony Árpád.

A lap egy éve nyomoz Kertésszel kapcsolatban, feltűnt nekik, hogy egyre több információ tűnik el az internetről vele kapcsolatban. Így például az a fénykép is, amelyen Rogán Antal miniszteri beiktatásán látszik. Van még egy kapcsolat: Rogánék találmányát Kertész feleségének cége végzi a találmány hasznosítását.

A lap rákérdezett a minisztériumnál, valóban tárgyalt-e Rogán Kertésszel és Habonnyal az Aulich utcában (akkor nem árulták el, hogy van videójuk is), ha igen, miről és hányszor, illetve milyen üzleti kapcsolat van kettőjük között, van-e most bármilyen munkakapcsolat köztük, egyeztettek-e letelepedési kötvény ügyben vagy az Eximbank hitelezésével kapcsolatban. Rákérdeztek arra is, meg tudják-e erősíteni, hogy Rogán és Kertész baráti viszonyt ápolnak.

Rogán minisztériuma akkor azt írta, Kertész 2002 és 2010 között önkormányzati képviselő volt a Belvásosban, valamint az önkormányzat Jogi és Ügyrendi Bizottságát vezette. “Rogán Antal Belváros-Lipótváros egykori polgármestereként ugyanúgy ismerte dr. Kertész Balázst, mint bármelyik másik képviselőt. Az összes többi kérdésben feltett állítás alaptalan.”

Majd jogi lépésekkel fenyegetőztek.

A cikk megjelenése után megkerestük Rogán Antal minisztériumát, hogy a miniszter mit csinált az Aulich utcában, pontosan mit cáfoltak az Indexnek (hogy ott járt a miniszter vagy hogy tárgyalt Kertésszel), illetve miért állították, hogy a képviselőségen kívül nincs köze a két embernek egymáshoz, ha fénykép bizonyítja, hogy Kertész ott volt Rogán beiktatásán. Rákérdeztünk arra is, hogy az ezt egyértelműen bizonyító képet miért távolították el a Facebookról, illetve hogy miért pont Kertész feleségének cégére bízták a találmány hasznosítását.

A minisztérium azt írta, Rogán Antal Kertész Balázst a Belvárosi Önkormányzatból és a Fidelitasból ismeri, ahol együtt voltak alapítók és Gyürk András első elnöksége idején alelnökök. Az Indexnek állításuk szerint azt cáfolták, hogy Rogán üzleti kapcsolatban állna Kertésszel, illetve hogy ő volt az esküvői tanúja.

“Semmi problémát nem látunk abban, hogy egy régi ismerőshöz miniszter úr időnként felugrik egy kávéra. Az viszont érdekes, hogy ezen magánprogramok szinte mindegyikén jelen van az Index videósa, ami felveti a tiltott megfigyelés gyanúját.”

A találmány hasznosításáról a feltalálótársak döntöttek -tette hozzá a minisztérium. Arra nem válaszoltak, hogy miért törölték a Facebookról azt a képet, amelyen Kertész Balázs felismerhető Rogán Antal beiktatásán.

Forrás: hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: