Otthon / Barcsi hírek / Megműtötték az éberkómás fiatal barcsi hölgyet
A kép forrása: borsonline.hu

Megműtötték az éberkómás fiatal barcsi hölgyet

Igazi orvosi szenzáció segít a lassan három éve éber kómában fekvő barcsi édesanyán: Varga Katalin végre megkapta az életmentő koponya-transzplantációt, amely után bármikor magához is térhet, írja a borsonline. A 36 éves Katalin lassan három éve fekszik éber kómában egy jóindulatú daganat miatt. 2014-ben műtötték, és bár a beavatkozás után jól volt, rövid idő múlva leállt a légzése. Nem tudták visszazárni koponyáját. Azóta kómában van, sokszor gyakorlatilag élet-halál között, ha édesanyja nincs mellette a nap 24 órájában, bármi történhetne.

Az ilyen helyzetben lévő éber kómásokat szakápolók sem merik vállalni, rehabilitációról pedig szó sem lehet. Ráadásul a műtét eredeti ideje is csúszott, a kórháznak nem volt rá pénze. Katalin azonban most a napokban egy budapesti kórházban végre átesett a koponyaműtéten: elhelyezték fején az implantátumot, amitől óriási haladásra számítanak az orvosok. Katalin amúgy a lehető legjobb orvosok kezében van, de Budapesten, így az édesanyja az utazások és ápolás miatt nem tud munkát vállalni. A család anyagi helyzetének javulását szolgálhatja, vagy legalább is egyszeri segítséget jelenthet a december 10-ére tervezett jótékonysági hangverseny, melynek helyszíne a barcsi művelődési központ lesz.

Forrás: barcsihirek.hu

Korábban hírportálunk is foglalkozott az éber kómában szenvedő Katalinnal, cikkünket ITT olvashatja el. 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: