Otthon / Nagyatádi hírek / Nagyatádra került a terepduatlon bajnoki arany- Janota Zoltán ismét öregbítette Nagyatád hírnevét

Nagyatádra került a terepduatlon bajnoki arany- Janota Zoltán ismét öregbítette Nagyatád hírnevét

November 12-én a Nógrád megyei Nőtincs adott otthont a X. Életfa- X2S Terepduatlon Országos Bajnokságnak, amelyen egy somogyi versenyző, a nagyatádi Janota Zoltán is részt vett. Stílusosan zárta a TRIATÁD versenyzője a bajnokságot, hiszen a “felnőtt 4”-es kategóriában meggyőző fölénnyel nyert.

A versenyről hazafelé utazva értük el telefonon  a sportembert és kérdeztük a siker részleteiről és a további terveiről. Janota készségesen állt a hellodelsomogy.hu rendelkezésére.

hello: Biztos kihajtottad magad, ezért a legegyszerűbb kérdéssel kezdem. Örülsz a sikernek?


Janota: Igen, nagyon. Minden szempontból megszenvedtem érte. Egyrészt azért, mert a terepduatlont össze sem lehet hasonlítani egy országúton rendezett duatlon erőpróbával. Más a ritmusa, rendkívül technikás, gyorsan változó, magasabb koncentráció szükséges. Itt a sebesség és az erő csak egy kis tényező az összjátékban. Másrészt – meg egy hete futottam Ausztriában egy- az alapozó teljesítményszinthez képest- elég jó maratont, amit kipihenni bizony két nap alatt nem lehet.

15037214_10209470798439674_8618995557010085803_n

hello: Nem volt éppen nyárias idő Nógrádban sem. Hogy birkóztál meg a helyzettel?


Janota: Folyamatosan esett az elmúlt napokban ott is, feláztatott mindent az eső. 9 celsius fok, viharos északi szél fogadott minket…  Ahogy viccesen mondani szokták, “minden adva volt egy jó bulihoz”.  Az éles kanyarokkal, hirtelen szintemelkedésekkel, lejtőkkel tarkított futó-, és kerékpáros pálya, igazi sártengerré változott néhány helyen. A célban csak a rajtszámomról ismertek meg, annyira sáros voltam. Verseny közben azért sok minden megfordult a fejemben, de néhány órával a célba érés után, itt a meleg autóban visszagondolva, élveztem az egészet.  Megérte. Biztosan az aranyérem teszi.

15086783_10209478238745677_1841367854_n

hello: A számok azt mutatják, hogy ennek ellenére is nyertél és a az utolsó futás legjobb idejét te produkáltad. Éles küzdelem volt vagy simán ment?


Janota: Az ördög ugye a részletekben rejlik. szokták mondani. A rajt után körülbelül 600 méterrel kibicsaklott a bal bokám. Csillagokat láttam a fájdalomtól, de menni kellett, hiszen még a java hátra volt és ebben a sportágban nincsen csere meg félidő. Fél perc múlva újra megcsúsztam, megint kibicsaklott a bokám, de annyi adrenalin volt már bennem, hogy a fájdalmat elnyomta addigra.  Technikás bringás hírében állok, ezt most is igyekeztem megmutatni. Nagyon keveset edzettem MTB-on, de esés nélkül, pár kicsúszáson kívül stabilan teljesítettem a 20 kilométeres bringatávot.
A befejező 2,5 kilométeres futásra már nem is nagyon emlékszem, csak arra, hogy elcsúsztam és bevertem a fejem a földön egy faágba, aztán a célban találtam magam és tapsoltak. Intenzív egy verseny volt az biztos, igyekeztem a legtöbbet kihozni magamból. Azóta folyamatosan boldogabb vagyok és igyekszem felmelegedni.

15046379_10209488091271984_176487184_n

hello: Véget ért a versenyszezon, mik a további tervek?


Janota: Most várakozás lesz még pár napig, mert jelenleg a korcsoportomban 3. vagyok az országos ranglistán. Ezen az OB-n kapott pontok után még az is elképzelhető, hogy feljebb lépek, de így sem kell szégyenkeznem. Nyáron egy sérülés miatt kimaradt három fontos pontszerző versenyem triatlonban. Űr és nyugtalanság volt bennem, ez az országos bajnoki cím nekem nagy elégtétel. Vezetőedzőként a csapatom életét terelgetem, ez mellett előadásokat tartok sport témában és cikkeket írok. A következő hetekben állítom össze a jövő évi versenytervem, tesztelendő táplálék-kiegészítőket, alkatrészeket és persze folytatom tovább az alapozást, hiszen a tavasszal együtt a versenyek is kopogtatnak az ablakon.

hello: Gratulálok és további sérülésmentes felkészülést kívánok!


Janota: Köszönöm, megyünk tovább előre.

4

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Több mint 50 bor lett aranyérmes az idei bírálaton

A 82 zsűrizésre beadott bormintának csaknem kétharmada aranyérmes minősítést szerzett a Nagyatádi Kertbarátok 36. borversenyén. …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: