Otthon / A nap étele / A nap receptje: Egyszerű sajtos bundás kenyér
A kép forrása: femina.hu

A nap receptje: Egyszerű sajtos bundás kenyér

Ne dobd ki a száraz kenyeret! Ne ragadj le mindig a klasszikus bundás kenyérnél, próbáld ki sok sajttal!

Többé te sem tartod unalmasnak a bundás kenyeret. Jól fűszerezve, sok sajttal igazán csábító reggeli vagy vacsora. Még finomabb, puhább lesz a kenyér, ha a tej helyett tejszínt használsz. Kínálj hozzá paradicsomot, paprikát vagy uborkát!

A kép forrása: femina.hu
A kép forrása: femina.hu

Sajtos bundáskenyér

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet kenyér
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 10 perc, sütés: 10 perc

Elkészítés:

Ha szükséges, a kenyeret szeleteld fel. A tojásokat verd fel, és rakd egy nagyobb tálba. Öntsd hozzá a tejet, sózd, borsozd ízlés szerint, reszeld hozzá a fokhagymát, és add hozzá a sajt felét. Az egészet alaposan keverd össze. Forgasd a kenyereket a masszába, hagyd bent egy-két másodpercig, de arra ügyelj, hogy ne ázzon szét.

Forrósíts olajat, és pakold bele a szeleteket. Figyelj, hogy a kenyerek kényelmesen elférjenek az edényben. Süsd oldalanként egy-egy percig. A fordításnál légy óvatos! Ha elég piros, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Rögtön szórd meg a tetejét reszelt sajttal.

Forrás: femina.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A nap étele: Bögrés dinnyécske – sütés nélkül, tuti siker!

Irtó kis helyesek, és még finomak is, ezek a kis sütés nélküli, vidám falatkák, igazi …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: