Otthon / Ország-Világ / Orbán: Rogán pozícióját megerősítették az ellene indult támadások
A kép forrása: index.hu

Orbán: Rogán pozícióját megerősítették az ellene indult támadások

A parlament mai ülésén Orbán Viktor miniszterelnök több kérdést is kapott Rogán Antallal kapcsolatban. Először a szocialista Varga László hozta szóba a propagandaminisztert, aki szerinte „nem csoda, hogy nem látja a helikopteréről a valóságot, mert néha a saját nappalijának méretét sem tudja megmondani”. A kormányfő a válaszában nem tért ki Rogánra, csak annyit mondott, hogy szerinte ma az a magyar valóság, hogy amikor az MSZP éhségmenetet szervezett, nem sokkal később kiderült, hogy azt egy „dúsgazdag eurómilliomos vezeti”.

Konkrétabb kérdést tett fel Szél Bernadett, aki felidézte, hogy Rogán az utóbbi időben többször sem mondott igazat nyilvánosan. Az ATV-ben négyszer nem sikerült igazat mondania a letelepedési kötvényekről, majd arra sem sikerült igazat mondania, hogy milyen kapcsolatban van Kertész Balázzsal. Először tagadta, hogy van köztük kapcsolat, pár órával később pedig elismerte: kávézni ugrott fel régi ismerőséhez az Aulich utcába.

Ezek után Szél feltette a kérdést: meddig maradhat miniszter Rogán Antal? Az LMP társelnöke ugyanis a kormányfő figyelmébe ajánlotta, hogy ő, azaz Orbán felel a kormány összetételéért, neki kell felelősséget vállalnia érte.

Nem foglalkozom politikai blöffökkel, nem foglalkozom politikai bulvárral, nem foglalkozom politikai blöfftámadásokkal

– válaszolta Orbán, aki szerint Szél a parlamentben „rendszeresen kipécézi Fazekas Sándor minisztert”, ám most átállt Rogánra. A miniszterelnök azzal összegezte mondandóját, hogy

minden egyes támadás csak megerősíti Rogán miniszter úr pozícióját.

Ezután újabb szocialista képviselő, Harangozó Tamás kérdezte meg a kormányfőtől, hogy minek kell történnie ahhoz, hogy leváltsa Rogánt. Orbán megismételte álláspontját. „Minden egyes támadás, amit a témában hallottam, növeli a miniszterem iránti bizalmat” – mondta.

Szilágyi György a Jobbikból is Rogánnal kapcsolatban kérdezte a miniszterelnököt. A képviselő szerint azzal, hogy Rogán miniszterként „hazudhat”, Orbán „eltűri a hazugságot a kormányában”. A kormányfő válaszában megjegyezte, hogy ezek szerint ezek a támadások nem Rogánról, hanem róla szólnak, majd felidézte, hogy sokszor támadták őt is, de nem foglalkozik ilyesmivel.

Nehogy azt higgye, hogy ezek a hírek bennünket megrendítenek, akár csak elgondolkodtatnak

– zárta Orbán, aki hozzátette, hogy „politikusként politikust lehazudozni nem valami eredeti, nincs is sportértéke”.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: