Otthon / Ország-Világ / Gyárfás Hosszú Katinkáról: Ha ezen múlik, letérdelek
A kép forrása: hvg.hu

Gyárfás Hosszú Katinkáról: Ha ezen múlik, letérdelek

Nem mond le Gyárfás Tamás a Magyar Úszószövetség elnöki posztjáról. A sportvezetőt kedden a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka szólította fel erre, Gyárfás azonban úgy érzi, bírja a szövetség elnökségének támogatását, s kötelezettségei is vannak – például a jövő évi vizes vb –, amelyek miatt nem tehet így.

Úgy tűnik, nem sikerült megnyitnia a sokat emlegetett új fejezetet Hosszú Katinkával az úszószövetségnek: Gyárfás Tamás, a szervezet elnöke, és Hargitay András szövetségi kapitány is a kommunikáció hiányára panaszkodott, azt mondják, nem tudják elérni, hogy az Iron Lady szóba álljon velük.

“Nehéz úgy teljesíteni a kéréseiket, ha nem mondják el, mit akarnak” – reagált Gyárfás Tamás arra a nyílt levélre, amelyet tegnap Hosszú Katinka tett közzé saját Facebook-oldalán. Az úszó hosszan sorolta a sérelmeit, végül pedig arra szólította fel a sportvezetőt, hogy mondjon le posztjáról. Gyárfás azon a sajtótájékoztatón beszélt a levélről, amelyet eredetileg azért hirdettek meg, hogy több úszónak is jutalomautót adjanak át használatra, a témát azonban felülírta a Hosszú–úszószövetség-csörte újabb fejezete.

Gyárfás állítja: Katinka levele váratlanul érte őket, az utóbbi időben úgy érezték, nyugvópontra jutott a felek közötti kapcsolat. Az a viszony, amely az elnök szerint tavaly október óta fagyos. Mint mondta, akkor beszélt utoljára Katinkával, a jövő évi vizes világbajnokság promóciós filmjével kapcsolatban egyeztettek. Elmondta, amit már korábban is: már megállapodtak az úszóval a szerepléséről, ám az néhány nappal a forgatás előtt felhívta, és árat szabott. “Akkor azt mondtam neki, köszönjük, de nem kérjük” – magyarázta Gyárfás.

A szövetség még tegnap reagált az Iron Lady levelére, az ott felsorakoztatott érveket most is elmondta Gyárfás, azzal: “kellemetlen, megalázó, kínos a magyarázkodás”, de ha az úszó “provokál”, akkor elmondja, mi az igazság.

Arról is beszélt, hogy a szövetség nemrég 15 millió forintos felkészülési támogatást szavazott meg Hosszú Katinkának, de nem akarnak megint úgy járni, mint tavaly, amikor az úszó számára 12 milliót ajánlottak fel, ám az sajtótájékoztatót tartott, amelyen széttépte az erről szóló szerződést.

Ezért most úgy döntöttek, hogy levelet is írnak, amelyben megtudakolják, az úszó hajlandó-e elfogadni az összeget.

Gyárfás a háromszoros olimpiai bajnok férjét is kritizálta, s újra elmondta: Katinka azután változott meg, hogy találkozott az amerikaival.

Arra a kérdésre, hogy más úszók is csatlakozhatnak-e Katinka álláspontjához, Gyárfás úgy reagált: előfordulhat, hiszen egy háromszoros olimpiai aranyérmes szavai nagyon erősek, ugyanakkor nagy egy ilyen sportoló felelőssége is. A sajtótájékoztató után Gyurta Dániel jelezte, hogy kiáll úszótársa, Katinka mellett.

Gyárfás többször hangsúlyozta, hogy minden kérésre nyitottak, szeretnének egyeztetni Katinkáékkal, de az úszó és edző-férje egyszerűen nem állnak szóba vele, még a köszönését sem fogadják. “Tudomásul vettem, hogy nem vesz semmibe, megalázó, de a siker érdekében elfogadtam” – panaszolta Gyárfás, hozzátéve: ha a kapcsolatfelvételhez, a kommunikáció újraindításához arra van szükség, akár le is térdel az úszó előtt.

Forrás: hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Rekordsokan, 17 ezren indulnak az Ultrabalatonon hétvégén

Várhatóan 17 ezren állnak rajthoz Magyarország legnépesebb tömegsportrendezvényén, a XVI. NN Ultrabalatonon, a szervezők szerint …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: