Otthon / Ország-Világ / FIDESZ VAGY JOBBIK?
A kép forrása: alfahir.hu

FIDESZ VAGY JOBBIK?

Vona Gábor 2018-ig – 18 hónapon keresztül – minden hónapban tesz egy személyes vállalást, amelyek a Jobbik kormányra kerülése esetén a kormányprogram gerincét fogják képezni.

“A jelenlegi helyzetben nemcsak arra a kérdésre kell választ találni, hogyan nyerjen választást a Jobbik, hanem arra is, milyen országot épít utána.”

– mondta el pénteki sajtótájékoztatóján a párt elnöke, aki szerint a 2018-as választás tétje, hogy folytatódik-e az orbánizmus, vagy végre megkezdődhet egy tisztességesebb, demokratikusabb, szabadabb ország építése.

” Azt is mondhatnám, vagy a Jobbik vagy a Fidesz”

– foglalta össze röviden a választás tétjét Vona Gábor.

A politikus szerint a mai magyar közéletben a Jobbik az egyedüli alternatíva, a legerősebb ellenzéki közösség.
“A Jobbik jelen pillanatban az egyedüli alternatíva, a Jobbik a választás garanciája, a Jobbik maradt a remény. Vagy mi, vagy senki.”
A kép forrása: alfahir.hu
A kép forrása: alfahir.hu
Mint mondta: az elmúlt hónapokban megismerhettük Orbán Viktor politikai vitakultúráját, ennek alapján semmi jóra nem lehet számítani, elképesztően hosszú és nehéz időszak lesz a következő 18 hónap a Jobbik és Magyarország számára – utalt az utóbbi hónapok egyre durvább és aljasabb lejáratókampányára és a közpénzből kitömött Fidesz-sajtó hazudozásaira.
A pártelnök szerint az egyik legfontosabb feladat egy ilyen közegben, hogy hogyan építsünk hidakat a társadalom szétszabdalt rétegei közé.
Bejelentette: minden hónap 18-án tartani fog egy sajtótájékoztatót, amin egy-egy személyes vállalást is tesz. Ez 2018 áprilisáig összesen 18 ilyen vállalást takar, ezek fogják képezni a Jobbik néppárti kormányzásának gerincét. A pártelnök a sajtótájékoztatóját követően folytatja a 2013-ban megkezdett és azóta tartó álruhás országjárását, amely – mint mondta – most tematikussá válik.
SE SZEGÉNY MIGRÁNS – SE GAZDAG MIGRÁNS
“Amennyiben a Jobbik kormányra kerül, a magyar társadalom felszabdalását nem tűrjük tovább, sem a Juncker-, sem a Rogán-féle betelepítést nem engedjük”
– jelentette ki a párt elnöke, aki első vállalásaként – mintegy első programpontként a“se szegény migráns – se gazdag migráns” vállalást tette.
Szerinte az alaptörvény-módosítás körüli vita bebizonyította, hogy igazán csak a Jobbikot érdekli a kérdés. A Fidesz mind a népszavazással, mind az alaptörvény módosításával kockáztatott, hazardírozott, amely bebizonyította, hogy a Jobbikkal ellentétben a Fidesz számára nem is olyan fontos Magyarország megvédése. Emlékeztetett, az eddig látott jelek alapján a Fidesz nem támogatja a Jobbik által benyújtott alaptörvény-módosítást, amely – mint ismert – szóról-szóra megegyezik a Fidesz által benyújtottal, kivéve a letelepedési kötvények kérdését.
Vona Gábor szerint a bevándorlás kérdése túlmutat a belpolitikán, az egész világot érinti. Véleménye szerint Nyugat-Európa már döntött, az ő dilemmájuk az, hogyan lehet a multikulturalizmussal együtt élni.
“Mi még dönthetünk Közép-Európában: a Jobbik és én is amellett állunk ki, hogy Magyarország őrizze meg a történelemtől örökölt kulturális örökségét.”
– zárta sajtótájékoztatóját a párt elnöke, aki a nap folyamán meg is kezdi országjárását.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: