Otthon / Dél-somogyi hírek / Böjte Csaba Nagyatádra látogat, már elindult az adományok gyűjtése és leadása

Böjte Csaba Nagyatádra látogat, már elindult az adományok gyűjtése és leadása

Újabb érdekes fotóra bukkantunk Simonné Tóth Mária nagyatádi önkormányzati képviselő facebook-oldalán. Telefonon értük el a képviselő asszonyt, aki készségesen válaszolt megkeresésünkre.

adomanyozas-fotoja
Adományok leadása előtt készült a fotó

Simonné Tóth Mária: Örülök, hogy felkeltette érdeklődésüket az általam feltöltött fotó, de korábban már az önök portálja is hirdette ezen akciót, valamint a város honlapján, levélben illetve más formában is értesítve lettek a nagyatádiak. A legutóbbi testületi ülésen polgármester úr is kérte a képviselő-testület tagjait és a nagyatádiakat, hogy segítsenek. Böjte Csaba neve, személye, munkássága, küzdelme garancia minden tekintetben. Nagyon jó kezdeményezésnek tartottam így karácsony előtt a felhívást és a rendezvényt. Családi „tanácsunk” döntése alapján nem lehetett kérdéses, hogy pár hasznos dologgal én és családom is hozzájáruljunk Csaba testvér missziójához. 2016. december 1-én, csütörtökön Böjte Csaba OFM., „Gondolatok Advent idején” c. előadását lehet (és érdemes) meghallgatni Nagyatádon a Kulturális Központ színháztermében. Az előadást megelőző hónapban városi összefogással adománygyűjtés indult Böjte Csaba alapította Szent Ferenc Alapítványnak, a csíkszentsimoni Szent László Mezőgazdasági Szakkollégium lakóinak. Nemes cél és lehetőség a segítségnyújtásra politikai hovatartozás nélkül.

Helló: Megkérdezhetem, mit is rejtett az adományként leadott csomag/csomagok?

Simonné Tóth Mária: Elsősorban figyelembe vettem, hogy mit is várnak a szervezők. Pléd, törülközők, ágynemű huzat, szappanok, folyékony szappanok, női egészségügyi betétek, fültisztító pálcák, tusfürdők, WC papírok, papír zsebkendők, tehát olyan tisztasági dolgok, melyeknek hasznát veszik egy középiskolai, bentlakásos kollégiumban. Az új holmik mellé tettem használt, de jó állapotban lévő edzőcipőket, melyek kislányomé voltak. Kimostam őket és természetesen Sárika hozzájárulásával raktam a csomagba. Pontosan a felhívásban a következő dolgok szerepelnek: új és használt, de jó állapotban lévő ágynemű, takaró, pléd. Sportcipők, edzőcipők kamaszoknak, fiataloknak (női, férfi méret 37-42). Egyéni tisztálkodási eszközök, anyagok (tusfürdő, sampon, szappan, fogkrém, borotvahab, fültisztító, higiéniai kendő stb. női, férfi). A múlt pénteki leadásnál egyébként roppant precízen, ledokumentálva történt a csomagok átadása, átvétele.

Helló: A második fotó pedig arról árulkodik, hogy a hivatalban Ön is fogadta az adományokat, besegített a logisztikai feladatokba?

Simonné Tóth Mária: Bizonyára láthatták és olvashatták már korábban, hogy a Jobbik

Önkéntes munkán a képviselő asszony
Önkéntes munkán a képviselő asszony

elnöke, Vona Gábor a 2015-ben bejelentette, hogy a nemzeti párt meghirdette az Önkéntesség évét, vagyis a rászorulók, szegények és idős emberek megsegítését, és az ezzel járó karitatív munkát melyet elnök úr és országgyűlési képviselőink is munkájuk mellett folytatnak még most is. Polgármester úr is kérte a képviselő-testület tagjait, hogy vállaljanak be pár órát az adományok fogadása, rendszerezése, pakolásával kapcsolatban. Igaz, helyi szinten, de én is szívesen vállaltam az önkéntes munkát. Főnökömnek jelezve egy nap szabadságot vettem ki, hogy csak a mai napra koncentráljak. Örömmel tapasztaltam, hogy politikai hovatartozás nélkül szépen gyűltek ma délelőtt is az adományok. Reggel nyolc órától délelőtt tízih a Városházán fogadtam az adományokat a hivatal egy munkatársával, délután pedig úgy tudom, Simonovics Józsefné és Németh Csaba képviselőtársaim vállaltak önkéntes munkát, ügyeletet.

Helló: Köszönjük szépen, hogy rendelkezésünkre állt, és hogy tényleg részletesen tájékoztatott bennünket.

Simonné Tóth Mária: Köszönöm a megkeresésüket és engedjék meg, hogy zárásként Böjte Csaba gondolatait tolmácsoljam önöknek és az olvasóknak is egyaránt

A magányos bérctetőn álló fát a vihar sokkal könnyebben kicsavarja, de ha az erdőben egymás mellett vannak, egymást védik, óvják, közösen a legnagyobb orkánnal is sokkal könnyebben fel tudják venni a harcot.”

Az előadás plakátja
Az előadás plakátja

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: