Otthon / Ország-Világ / Előkerült Farkas Flórián, és közölte: nem mond le
A kép forrása: hvg.hu

Előkerült Farkas Flórián, és közölte: nem mond le

A Lungo Drom elnöke szerint alaptalanok a sajtóban megjelent vádak, az csak az ellenzék karaktergyilkossági kísérlete. Nem bujkált eddig, csak vidéken volt.

„Nincs mitől félnem, nem bujkálok. A munkám elsősorban a vidékhez és a képviselőkhöz köt, mert a cigányság nagyobbik része ott él. Másfelől nem akartam és nem is fogok asszisztálni ahhoz a lejárató hadjárathoz, amelyben egyébként az a legszomorúbb, hogy nemcsak személyemet, de az egész cigányügyet is befeketítik, lejáratják, miközben sok területen óriási eredményeink vannak” – jelentette ki Farkas a Magyar Időknek adott interjúban arra a kérdésre, hogy miért nem szólalt meg az ellene indult vizsgálatok bejelentése óta.

Farkas ellen az adóhatóság, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is vizsgálatot indított többek között a Híd a munka világába program miatt. Farkas szerint ezek a támadások feltételezésekre alapultak. „Vannak vitás kérdések, de ezeket nem a sajtóban, hanem az erre irányuló vizsgálatokon lehet feltárni és rendezni. Törvénytisztelő állampolgárként pedig állok minden vizsgálat elé. Az OLAF esetében sem tettem másként.”

Szerinte egyébként a Híd a munka világába projekt azután romlott el, miután ő – ORÖ elnökként, összeférhetetlenség miatt – lemondott.

És, hogy fontolgatja-e a lemondását? „Nem tervezem, mert nincs okom rá. A méltatlan támadások nem tudnak maradandó éket verni a cigányság egyre erősebb önképviseletébe, abba, hogy saját érdekeinkért szervezetten, egységesen és tudatosan kiálljunk. Abban sem bizonytalanítanak el minket, hogy tisztán lássuk: a Fidesz kormány az, amelyik valóban segíti a romák felzárkózását, az előzőek csak ártottak. Az ellenzék hadjárata nem érte el a célját, a cigányság és a kormány egyaránt számíthat a továbbiakban is a munkámra.”

Forrás: hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: