Otthon / Dél-somogyi hírek / Házassági évforduló: 70 éve kötötték össze életüket – fotó
A kép forrása: sonline.hu

Házassági évforduló: 70 éve kötötték össze életüket – fotó

Hetven esztendeje, 1946 novemberében kötötte össze életét a bolhói Végvári József és neje. Mindketten 1925-ben születtek, túl vannak a 91. életévükön.

 Végvári Józsefné a hajdani bolhói cérnaüzemből ment nyugdíjba, Józsi bácsi kocsmárosként 14 éven át dolgozott a faluban, a helyi ÁFÉSZ-iroda pedig tíz éven keresztül volt a munkahelye, felügyelő bizottsági tag is volt, az önkormányzat megalakulásakor pedig testületi tag, mondta büszkén. Ugyanilyen büszkeséggel emlegetik, hogy a színjátszókörnek is tagjai voltak. Mindig tevékenyen éltek, sokat dolgoztak, köztiszteletben állnak a községben. Két gyermekük született, a leányuk velük lakik, a fiúk Barcsra költözött, két unokájuk, és két dédunokájuk van. Az idős pár jó egészségnek örvend, fizikai és szellemi állapotuk kielégítő, kis segítséggel ellátják magukat, mondta a gondozójuk.
Végváriék mindig nagyon készültek a házassági évfordulójukra, megünnepelték az ötven, a hatvan éves jubileumot is, most pedig szinte hihetetlennek tűnik, hogy megérték együtt a kerek 70. esztendőt. A jeles alkalomból Horváth Csaba, Bolhó polgármester köszöntötte fel őket egy csokor virággal és egy üveg itallal. A család szombaton érkezik, hogy közösen ünnepeljenek az idős házaspárral.
Forrás: sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: