Otthon / A nap étele / Napi recept: Fokhagymás, sajtos csirkemell serpenyőben sütve
A kép forrása: femina.hu

Napi recept: Fokhagymás, sajtos csirkemell serpenyőben sütve

Jó krémes lesz! Oldd meg gyorsan az ebédkészítést! Ezzel a fokhagymás-sajtos csirkével nem lesz nehéz!

Többé nem gondolod majd a csirkemellet unalmasnak! A sajtok és a fűszerek sokat dobnak a száraz, kissé íztelen húson. Főleg, ha van arra időd, hogy egy éjszakán át a fokhagymás pácban pihenjen.

A kép forrása: femina.hu
A kép forrása: femina.hu

Fokhagymás-sajtos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg csirkemell
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 10 perc, pácolás: 1 éjszaka, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kisebb darabokra, és tedd egy tálba. A fokhagymát pucold meg, és zúzd össze vagy reszeld le, majd szórd a hús tetejére. Sózd, borsozd ízlésed szerint, és önts rá annyi tejet, hogy ellepje teljesen. Letakarva tedd egy éjszakára a hűtőbe. Ha nincs annyi időd, egy-két óra is sokat jelent.

Pihentetést követően egy magasabb serpenyőben süsd meg a kisebb darabokra vágott bacont. Pirítsd meg rajta a csirkemelleket körülbelül tíz perc alatt, közben többször kevergesd meg, hogy mindenhol egyformán süljön. Öntsd a tejszínt a húsra, és süsd össze öt-tíz perc alatt, majd szórd meg reszelt sajttal. Amikor az elolvad, vedd le a tűzről, és tálalhatod is.

Forrás: femina.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A nap étele: Bögrés dinnyécske – sütés nélkül, tuti siker!

Irtó kis helyesek, és még finomak is, ezek a kis sütés nélküli, vidám falatkák, igazi …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: