Otthon / Somogy megye / Programokban gazdag kaposvári advent érkezik
A kép forrása: internet (korábbi felvétel)

Programokban gazdag kaposvári advent érkezik

Az adventi időszak meghittségét megidéző programok sokaságát, új vásári pavilonokat hoznak az elkövetkező hetek – ismertették a sajtó jelenlétében szerdán az Együd Árpád Kulturális Központban.

Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója elmondta, az adventi hetekben kedden, pénteken, szombaton és vasárnap a Pajtaszínház, de az Együd, a Szivárvány Kultúrpalota, s a társintézmények számos lehetőséget kínálnak más napokon is. Aktívak lesznek a városrészi közösségi házak is, többek között karácsonyi játszóházakkal. Jágerné Katona Zsuzsanna, az önkormányzat kulturális referense hangsúlyozta, cél, hogy az adventi vásáron is a jó minőségű kézműves termékek árusai jelenhessenek meg.

A karácsonyi ünnepkör ismertetett programsora vasárnap veszi kezdetét az első adventi gyertya meggyújtásával, majd koncertet adnak Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel Kórus vokalistái. Decemberben 17-én az ismert 140 tagú Szentegyházi Gyermekfilharmónia is fellép a város központi terén.
Az idén tizenkilenc teljesen új, összesen harmincegy faház teremti meg a karácsonyi vásári forgatag hangulatát. Hárommillió forintot fordít a város az adventi programokra – tudtuk meg.

Forrás: sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Sok munkát ad a vihar a megye tűzoltóinak

Csúnyán elverte a jég Kaposvárt és környékét. A viharos időjárás miatt sok a teendője a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: