Egyszerű, olcsó és nagyon finom. Az ázsiai ízek szerelmeseit lepd meg a kínai sült tésztával!
A csirkés tészta a legkülönbözőbb formákban kerülhet az asztalodra. A kínai változat olyan jól fog sikerülni, hogy egy woknyi is kevés lesz. Minden étteremben máshogy készül, így formáld te is a saját ízlésedre!

Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg spagetti
- 25 dkg csirkemell
- 3 sárgarépa
- 1 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 1 doboz szárított fafülgomba
- fél fej káposzta
- kis darab gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- szójaszósz
- só
- bors
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20 perc, főzés: 30 perc
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, a zöldségeket vágd csíkokra, a húst pedig kockákra. A fafülgombát áztasd annyi forró vízbe, amennyi ellepi. A gyömbért hámozd meg, és reszeld le. A csirkmellet sóval, kevés borssal, szójaszósszal, valamint reszelt gyömbérrel pácold be. Jó, ha legalább fél óráig pihenteted.
A tésztát bő, sós vízben főzd roppanósra körülbelül 10 perc alatt. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le.
A wokban hevíts olívaolajat, majd rakd bele a bepácolt csirkemellkockákat. Kevergesd egy kicsit, és süsd meg. Ha belül puhák, kívül szép pirosak, szedd papírtörlőre, hogy itasd le róluk a felesleges zsiradékot. Önts még keveset az olívaolajhoz, dobd bele a hagymát, pirítsd meg, majd add hozzá a zöldségeket. Közben kevergesd, és szükség esetén adagolj hozzá szójaszószt és olívaolajat. Kóstold meg, és fűszerezz utána. Amikor a zöldségek is jól megpirulnak, keverd hozzá a tésztát. Pirítsd még együtt egy-két percig, majd a hússal is forgasd át.
Forrás: femina.hu