Otthon / Ország-Világ / Megvan az ok, miért csúszik az olimpiai jutalmak kifizetése
Kozák Danuta Rióba három aranyérmet nyert. Fotó: Huszti István / Index

Megvan az ok, miért csúszik az olimpiai jutalmak kifizetése

Noha a riói olimpia augusztus 21-én véget ért, az eredményes sportolók és az őket felkészítők, még nem kapták meg a jutalmukat. A paralimpia majdnem egy hónappal később ért véget, értelemszerűen még ők sem kapták meg a juttatásukat.

A bajnokok 35 millió forintot kapnak, de a nyolcadik helyezettek is még kétmillióval gazdagodnak, miután az eredményesség után járó összegek nem változtak a 2012-es olimpia óta.

Kozák Danuta Rióba három aranyérmet nyert. Fotó: Huszti István / Index
Kozák Danuta Rióba három aranyérmet nyert.
Fotó: Huszti István / Index

A sportért felelős államtitkárságtól azt a választ kaptam, hogy a magyar kormány maximálisan elismeri a sportolók és az őket felkészítő szakemberek nagyszerű teljesítményét.

„ A Magyar Olimpiai Bizottság a sportszövetségekkel történő egyeztetések után javaslatot állított össze a jutalmazottak körére és a jutalmak összegére. Ez a javaslat november közepén érkezett meg az államtitkársághoz, így a szerződés aláírása a héten megtörténik, azt követően pedig a MOB intézkedik a jutalmak kifizetéséről.”

Mivel ilyenkor nemcsak a sportolók, hanem a szövetségi tisztviselők, sőt, maga a MOB alkalmazottai is jutalmat kapnak, nem egykörös egyeztetések voltak.

Az érmes sportolóknak emiatt kell várniuk.

A MOB is kiadott egy közleményt, mely szerint, ők az előírásoknak megfelelően, a határidőt betartva döntöttek. Haladéktalanul folyósítanak, azt ígérik.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Rekordsokan, 17 ezren indulnak az Ultrabalatonon hétvégén

Várhatóan 17 ezren állnak rajthoz Magyarország legnépesebb tömegsportrendezvényén, a XVI. NN Ultrabalatonon, a szervezők szerint …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: