Otthon / A nap étele / Napi recept: Különleges pácban érlelt, serpenyőben sült fűszeres sertésszűz
A kép forrása: femina.hu

Napi recept: Különleges pácban érlelt, serpenyőben sült fűszeres sertésszűz

Ínycsiklandó főfogás. Varázsolj az asztalra igazi ízletes luxusfogást 30 perc alatt!

Ha szeretnél kitenni magadért, a sertés legfinomabb részéből készítsd az ebédet. A sertésszűz egyben is, darabolva is kitűnő. Ha gyorsabban akarsz végezni, érdemes érméket készíteni belőle. Fűszeres, mustáros pácban legalább két órát pihentetve fantasztikus lesz.

A kép forrása: femina.hu
A kép forrása: femina.hu

Fűszeres sertésszűz

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg szűzpecsenye
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 ág rozmaring
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 10 perc, pihentetés: 2 óra, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A szűzpecsenyét vágd körülbelül két centi vastag darabokra, majd a tenyereddel egy kicsit nyomkodd meg. Keverj össze két evőkanál olívaolajat a mustárral, rakj bele kevés borsot, sót, apróra vágott rozmaringot, majd forgasd bele a hússzeleteket. Fóliával takard le, és tedd két-három órára a hűtőbe.

Amikor sütni szeretnéd a húst, önts egy serpenyőbe olajat, forrósítsd fel, a sertéskorongokat rakd olajba, és tedd rá a vajat. Először nagyobb lángon süsd, amíg kérges nem lesz, majd fordítsd át. Ha az a fele is megpirul, kisebb fokozaton párold, amíg a hús teljesen megpuhul. Szedd ki papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.

Forrás: femina.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A nap étele: Bögrés dinnyécske – sütés nélkül, tuti siker!

Irtó kis helyesek, és még finomak is, ezek a kis sütés nélküli, vidám falatkák, igazi …

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close
%d bloggers like this: