Ínycsiklandó főfogás. Varázsolj az asztalra igazi ízletes luxusfogást 30 perc alatt!
Ha szeretnél kitenni magadért, a sertés legfinomabb részéből készítsd az ebédet. A sertésszűz egyben is, darabolva is kitűnő. Ha gyorsabban akarsz végezni, érdemes érméket készíteni belőle. Fűszeres, mustáros pácban legalább két órát pihentetve fantasztikus lesz.

Fűszeres sertésszűz
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg szűzpecsenye
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál vaj
- 2 ág rozmaring
- 1 evőkanál mustár
- só
- őrölt bors
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, pihentetés: 2 óra, sütés: 20 perc
Elkészítés:
A szűzpecsenyét vágd körülbelül két centi vastag darabokra, majd a tenyereddel egy kicsit nyomkodd meg. Keverj össze két evőkanál olívaolajat a mustárral, rakj bele kevés borsot, sót, apróra vágott rozmaringot, majd forgasd bele a hússzeleteket. Fóliával takard le, és tedd két-három órára a hűtőbe.
Amikor sütni szeretnéd a húst, önts egy serpenyőbe olajat, forrósítsd fel, a sertéskorongokat rakd olajba, és tedd rá a vajat. Először nagyobb lángon süsd, amíg kérges nem lesz, majd fordítsd át. Ha az a fele is megpirul, kisebb fokozaton párold, amíg a hús teljesen megpuhul. Szedd ki papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.
Forrás: femina.hu