Kívül ropogós, belül omlós. A kissé pikáns pácban pihentetett, csípős, mustáros csirkecombot képtelenség visszautasítani.
Nincs kedved sokáig a tűzhely mellett ácsorogni? A mustáros csirkecomb tényleg olyan étel, amit maximum 20 perc alatt összedobsz. Tálaláskor pedig kínáld kedvenc köreteddel, de akár egy szelet friss kenyér is remek hozzá. Kard Éva receptjét érdemes mielőbb bevetned.
Mustáros csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkecomb
- 1,5 dl olaj
- 1 evőkanál csípős mustár
- 2 teáskanál szójaszósz
- 2 teáskanál Worchester-szósz
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál koriandermag
- 1 marék friss mentalevél
- 1 kisebb marék friss zsályalevél
- 1 teáskanál őrölt bors
- só
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20 perc, sütés: 40 perc
Elkészítés:
Az egész combokat szeld ketté, majd az alsó részt a csont mellett mindkét oldalán vágd be. A felsőcombot csontozd ki, a vastagabb résznél is két-három helyen vágd be a húst, majd sózd be. A koriandermagot tedd serpenyőbe, és rázogatva pörköld pár pillanatig, majd őröld meg. A menta- és a zsályaleveleket aprítsd fel. Öntsd egy tálba az olajat, add hozzá a csípős mustárt, a szójaszószt, a Worchester-szószt, a koriandert, a sót, az őrölt borsot, a felcsíkozott menta- és zsályalevelet, préseld hozzá a fokhagymagerezdeket, és keverd össze.
Forgasd bele a combokat, majd a tálat fedd le, és tedd a hűtőbe pár órára vagy akár egész éjszakára. Mielőtt hozzálátnál a hús sütéséhez, még egyszer forgasd meg alaposan a pácban. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd helyezd rá egymás mellé a bepácolt combokat, és kanalazd a húsra a visszamaradt pácot. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon 35-40 perc alatt süsd szép pirosra. Közben kétszer-háromszor érdemes átfordítani, hogy mindkét oldala egyenletesen, szép pirosra süljön. Tálaláskor a sült csirkecombokat ízlés szerint salátával, egy szelet friss kenyérrel kínáld.
Forrás: femina.hu