A karácsonyi vásárban sem kapsz finomabbat. Ha unod már a forralt bort, készíts otthon test- és lélekmelegítő grogot!
A grogot a tengerészek mentőitalaként is emlegetik. A karácsonyi vásárok egyik kedvencének az alapja rum. Sokan teával, mások forró vízzel készítik. Mivel nem szűkölködik alkoholban, bánj vele csínján, mert hamar a fejedbe száll!

Házi grog
Hozzávalók 4 személyre:
- 5 dl fekete tea
- 1 dl rum
- 4 teáskanál cukor
- 1 narancs
- 1 rúd fahéj
- 5 szem szegfűszeg
Díszítéshez
- 1 citrom
- cukor
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc
Elkészítés:
Készíts öt deci jó erős fekete teát egy nagyobb edényben. Keverd hozzá még forrón a rumot, a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat. Kis lángon melegítsd forrásponting, keverd meg, majd takard le, és hagyd állni legalább öt percig, amíg az ízek jól összeérnek. Kis pihentetés után szűrd le.
A citrom levét facsard ki, mártsd bele a pohár száját, majd forgasd meg a cukorban is. Rakj bele egy szelet narancsot, óvatosan öntsd bele a forró italt. Díszítsd citrom- vagy narancsdarabokkal. A grogba kevés gyömbért is keverhetsz. Forrón kínáld, a maradékot tedd vissza a melegre.
Forrás: femina.hu