Imádni fogod! Az egyszerű parmezános cukkini az egészséges chips szinonimája. Ebből bármennyit megehetsz.
Varázsolj az egyszerű cukkiniból remek fogást! Ha senki sem érzékeny a csípősre, érdemes kevés chilit is a sajtos keverékbe dobni. Ez a ropogós, sajtos zöldség a vegetáriánusok tetszését is elnyeri. Kínálhatod köretként, de nassként is megállja a helyét.
Parmezános cukkini
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 közepes cukkini
- 20 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 20 perc
Elkészítés:
A cukkinit héjastól mosd meg, vágd le a végeit, és szeleteld fel körülbelül fél centi vastag darabokra. Kör alakúak vagy hasábok is lehetnek. Keverd össze a sót, a sajtot, a borsot, a fokhagymát és a frissen reszelt parmezánt.
Egy tepsit vagy hőálló tálat kenj ki olívaolajjal, és rendezd el benne a cukkinikat. Szórd meg a szeletek mindkét oldalát a sajtos keverékkel. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd meg. Közben érdemes egyszer óvatosan átfordítani. Ha a sajt szép piros, kiveheted a sütőből.
Forrás: femina.hu