Otthon / A nap étele / Napi recept: Ropogós parmezános cukkini egyenesen a sütőből
A kép forrása: femina.hu

Napi recept: Ropogós parmezános cukkini egyenesen a sütőből

Imádni fogod! Az egyszerű parmezános cukkini az egészséges chips szinonimája. Ebből bármennyit megehetsz.

Varázsolj az egyszerű cukkiniból remek fogást! Ha senki sem érzékeny a csípősre, érdemes kevés chilit is a sajtos keverékbe dobni. Ez a ropogós, sajtos zöldség a vegetáriánusok tetszését is elnyeri. Kínálhatod köretként, de nassként is megállja a helyét.

A kép forrása: femina.hu
A kép forrása: femina.hu

Parmezános cukkini

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 közepes cukkini
  • 20 dkg parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A cukkinit héjastól mosd meg, vágd le a végeit, és szeleteld fel körülbelül fél centi vastag darabokra. Kör alakúak vagy hasábok is lehetnek. Keverd össze a sót, a sajtot, a borsot, a fokhagymát és a frissen reszelt parmezánt.

Egy tepsit vagy hőálló tálat kenj ki olívaolajjal, és rendezd el benne a cukkinikat. Szórd meg a szeletek mindkét oldalát a sajtos keverékkel. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd meg. Közben érdemes egyszer óvatosan átfordítani. Ha a sajt szép piros, kiveheted a sütőből.

Forrás: femina.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A nap étele: Bögrés dinnyécske – sütés nélkül, tuti siker!

Irtó kis helyesek, és még finomak is, ezek a kis sütés nélküli, vidám falatkák, igazi …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: