Ezt minden fogyókúrázó imádja. Könnyű, zöldséges ételre vágysz? A padlizsánfelfújt biztos befutó!
Az egyszerű padlizsánfelfújt hidegen és melegen is finom. Bármilyen szezonális zöldségből elkészítheted. Mivel nem tartalmaz sok kalóriát, a diétába is beilleszthető. Karamella Csilla receptje még a megrögzött húsrajongóknak is ízlik.
Padlizsánfelfújt
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 padlizsán
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 1 karalábé
- 4 szál petrezselyem
- 3 tojás
- só
- bors
- ételízesítő
- vaj
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 40 perc, sütés: 20 perc
Elkészítés:
A padlizsánt vágd ketté, majd a sütőben süsd puhára bő fél óra alatt. Várj, amíg meghűl, hogy könnyebben le tudd húzni a héját. Közben a répát, a hagymát és a karalábét is pucold meg, vágd fel, és párold meg néhány perc alatt.
Ha minden puha, csepegtesd le a zöldségeket, add hozzá a padlizsán belsejét, a tojások sárgáját, a fűszereket, a petrezselyemleveleket, keverd össze, és botmixerrel enyhén aprítsd össze. A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval, végül forgasd lazán a zöldséges masszába. Töltsd kivajazott, morzsával hintett kisebb formába, és előmelegített sütőben süsd pirosra 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt.
Forrás: femina.hu