Otthon / A nap étele / Varázslatos házi almás krémes
A kép forrása: femina.hu

Varázslatos házi almás krémes

Kár, hogy eddig nem sütöttél ilyet. A legjobb cukrászdákban is megállná a helyét az almás krémes. Bolti leveles tésztából is tökéletes lesz.

Változtass egy kicsit a hagyományos krémesen! Ha bárki meglátja ezt a változatot, alig várja, hogy rögtön meg is kóstolja. Nagy előnye még, hogy időszűkében is elkészítheted. Baloghné Kele Judit receptje garantáltan tetszeni fog.

A kép forrása: femina.hu
A kép forrása: femina.hu

Almás krémes

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 2 tekercs leveles tészta
  • 15 dkg cukor
  • 6 dl 100%-os almalé
  • 5 tojásfehérje
  • 2 reszelt alma
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • fél citrom
  • csipet só

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, sütés: 25 perc

Elkészítés:

A leveles tésztát tekerd ki. Ha mirelittel dolgozol, engedd fel, és nyújtsd ki két 20×30 centis lappá, majd fektesd sütőpapírral bélelt tepsibe. Villával szurkáld meg, teríts rá egy másik sütőpapírt, és rakj rá egy tepsit. Süsd aranybarnára 180 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt.

A krémhez a tojásfehérjét verd fel egy csipet sóval. Kanalanként adj hozzá öt deka cukrot, és verd addig, amíg szép fényes és kemény nem lesz. A pudingport két deci almalében dolgozd simára. A maradék gyümölcsléhez adj tíz deka cukrot, tedd hozzá a reszelt almát, és forrald össze. Öntsd a pudingos elegyhez, és főzd sűrű krémmé. Ízesítsd citromlével és fahéjjal. Vedd le a tűzről, és gyors mozdulatokkal forgasd hozzá a fehérjehabot.

Töltsd meg a tésztát a meleg krémmel. Ha kihűl, tedd két-három órára a hűtőbe dermedni. Szeleteléskor először egy recés késsel vágd át a felső lapot, majd meleg vízbe mártott késsel kockázd fel a süteményt. Porcukorral meghintve kínáld.

Forrás: femina.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A nap étele: Bögrés dinnyécske – sütés nélkül, tuti siker!

Irtó kis helyesek, és még finomak is, ezek a kis sütés nélküli, vidám falatkák, igazi …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: