Kár, hogy eddig nem sütöttél ilyet. A legjobb cukrászdákban is megállná a helyét az almás krémes. Bolti leveles tésztából is tökéletes lesz.
Változtass egy kicsit a hagyományos krémesen! Ha bárki meglátja ezt a változatot, alig várja, hogy rögtön meg is kóstolja. Nagy előnye még, hogy időszűkében is elkészítheted. Baloghné Kele Judit receptje garantáltan tetszeni fog.
Almás krémes
Hozzávalók 12 szelethez:
- 2 tekercs leveles tészta
- 15 dkg cukor
- 6 dl 100%-os almalé
- 5 tojásfehérje
- 2 reszelt alma
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- fél citrom
- csipet só
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 25 perc
Elkészítés:
A leveles tésztát tekerd ki. Ha mirelittel dolgozol, engedd fel, és nyújtsd ki két 20×30 centis lappá, majd fektesd sütőpapírral bélelt tepsibe. Villával szurkáld meg, teríts rá egy másik sütőpapírt, és rakj rá egy tepsit. Süsd aranybarnára 180 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt.
A krémhez a tojásfehérjét verd fel egy csipet sóval. Kanalanként adj hozzá öt deka cukrot, és verd addig, amíg szép fényes és kemény nem lesz. A pudingport két deci almalében dolgozd simára. A maradék gyümölcsléhez adj tíz deka cukrot, tedd hozzá a reszelt almát, és forrald össze. Öntsd a pudingos elegyhez, és főzd sűrű krémmé. Ízesítsd citromlével és fahéjjal. Vedd le a tűzről, és gyors mozdulatokkal forgasd hozzá a fehérjehabot.
Töltsd meg a tésztát a meleg krémmel. Ha kihűl, tedd két-három órára a hűtőbe dermedni. Szeleteléskor először egy recés késsel vágd át a felső lapot, majd meleg vízbe mártott késsel kockázd fel a süteményt. Porcukorral meghintve kínáld.
Forrás: femina.hu