Otthon / Vidékvédelem / A JOBBIK TÁMOGATJA A KISTELEPÜLÉSI POLGÁRMESTEREK TISZTELETDÍJÁNAK EMELÉSÉT
A kép forrása: internet

A JOBBIK TÁMOGATJA A KISTELEPÜLÉSI POLGÁRMESTEREK TISZTELETDÍJÁNAK EMELÉSÉT

Hétfőn vitázott a T. Ház arról a kormánypárti előtrjesztésről, ami végre rendezné a kistelepülések első embereinek tiszteletdíját. Az ellenzéki, jobbikos javaslatokat eddig mondvacsinált ürügyekkel mindig lesöpörték az asztalról, de most úgy néz ki, talán megvilágosodtak a Fidesz-KDNP oldalán is, és nem gátolják tovább a kérdés rendezését. A Jobbik részére rendelkezésre álló félórás időkeretet Hegedűsné Kovács Enikő mint vezérszónok, valamint a Barcson élő honatya, Ander Balázs töltötték ki. Andert el is értük telefonon.

A képviselő kifejtette, hogy a Jobbik végvárként tekint az összes hazai önkormányzatra a nemzeti megmaradásért folyó küzdelemben. A hivatásukat huszonnégyórás szolgálatként gyakorló kistelepülési polgármestereket is megilleti a megbecsülés. Egyes községeket irtózatos nehézségek elé állított a történelem és a kormányzati nemtörődömség Magyarországon. Dél-Somogyban sem mindenütt fenékig tejfel az élet, hiszen kevés falu mondhatja el magáról, hogy ne küzdene valamilyen problémával.
Kistelepüléses körzetről van szó, hiszen a Dél-somogyi térséget felölelő 2-es választókerület 77 települése közül csupán 10-ben éri el a népesség az 1500 főt.
Nem járja, hogy egy-egy aprófalu első embere sokszor még annyit se vigyen haza havonta, mint egy közmunkás.
Emberpróbáló feladatuk van, s ha ennek híven megfelelnek, megérdemlik a fizetésemelést.

Ander felszólalását csatoltuk, hiszen nem csak a konkrét kérdést taglalta, hanem sokkal inkább általános látleletet adott a mentőkötél nélkül vergődő, süllyedő vidékről.
Ander Balázs dióhéjban összefoglalta a kormánypárti képviselő számára, hogy Somogyban azért probléma is akad vidéken.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ander Balázs – Dél-Somogy karácsonyfája alá

Szászfalvi László,  a Fidesz-KDNP csurgói országgyűlési képviselője a múlt héten napirend előtti felszólalásban méltatta a kormány sikereit, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: