Otthon / Ország-Világ / Orbánhoz fordult a parlamentben Vona: “képes normálisan küzdeni, vagy csak a mocskolódás maradt?”
A kép forrása: alfahir.hu

Orbánhoz fordult a parlamentben Vona: “képes normálisan küzdeni, vagy csak a mocskolódás maradt?”

Vona a migrációs politikáról, a lejáratókampányról kérdezte a kormányfőt, majd vitára hívta ki. Érdemi válasz nem érkezett.

Vona Gábor azonnali kérdésben fordult a miniszterelnökhöz a parlament hétfői ülésén. A Jobbik elnöke arra volt kíváncsi, mi változott a Fidesz migrációs politikájában, majd emlékeztetett: ahelyett, hogy kivezették volna a letelepedési kötvényeket, újabb irodát nyitottak Irakban, üzenve az ISIS terroristáinak, hogyha forró a talaj, nyugodtan jöjjenek Magyarországra.
A Jobbik alaptörvény-módosítási javaslatait rendre leszavazzák a kormánypárti képviselők, miközben Orbán az alkotmánybíróság határozatába kapaszkodik, holott az arra világít rá, hogy szükség lenne a módosításra. Vona szerint Orbán az érvénytelen népszavazással és az elbukott alaptörvény-módosítással bukott politikusként utazik ki Brüsszelbe. A Jobbik elnöke végezetül megjegyezte azt is, hogy a Fidesz soha nem látott aljasságú lejáratókampányba kezdett ellene.
“Ennyire fontos a pénz, ennyire fontos a szajré?”
– kérdezte.
Orbán a kötvények ügyét és a Habony-média ténykedését kínosan kerülve annyit válaszolt, hogy a Fidesz migrációs politikája változatlan, továbbra is nemzeti ügynek tartják a bevándorlás és a kvóták elleni küzdelmet, a Jobbik viszont pártpolitikai kérdéssé züllesztette a nemzeti ügyet. “A magyar emberek oldalán állunk, önökkel vagy önök ellenében is megvédjük Magyarországot” – mondta.
Vona ismét rátért a sajtóhisztériára, és hangsúlyozta: hiába terjeszti Orbán házon belül, hogy négyszemközti találkozójukon megfenyegette volna a kormányfőt azzal, hogy családján keresztül fogja támadni, erről szó sincs. Felszólította Orbánt:
ne Terry Blacken keresztül üzenjen, ne Árpáddal, a jómunkásemberrel intézze az ügyeket, hanem álljon ki egy nyilvános politikai vitára, amire 10 éve nem hajlandó.
“Képes még normálisan küzdeni, vagy már csak a mocskolódás marad?”
– fordult a miniszterelnökhöz.
Orbán válaszában sem a vitát, sem a Habony-médiát nem érintette, helyette azt mondta, a Jobbik nem szavazta meg az alaptörvény módosítását, ezzel megbukott a vizsgán, és most gyakorlatilag nála jelentkezik pótvizsgára. “Pótvizsga nincs, jelentkezését nem áll módomban elfogadni” – zárta a beszédét.

 

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: