Otthon / Dél-somogyi hírek / Elkészült a több mint hárommilliárdos beruházás
A kép forrása: sonline.hu

Elkészült a több mint hárommilliárdos beruházás

A beruházás keretében közel 72 kilométer hosszúságú csatornarendszert építettek, s egy új, automatizált szennyvíztisztító telepet is létesítettek.

Elkészült a térségi szennyvízberuházás: ez öt települést – Somogytúr, Visz, Gamás, Somogybabod, Látrány – érint, s kedden tartották a projektzáró rendezvényt, melyen Bíró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke, Móring József Attila, Somogy megye fejlesztési biztosa és Hidvégi József, a társulás elnöke is részt vett. A több mint hárommilliárd forint értékű beruházás keretében közel 72 kilométer hosszúságú csatornarendszert építettek a szakemberek, s egy új, automatizált szennyvíztisztító telepet is létesítettek.

Uniós csatlakozásunkkor, 2004-ben a Dél-Dunántúlon 50 százalékos volt a csatornázottság aránya, 2007-ben Somogyban pedig csak 79 település (32 százalék) rendelkezett összesen 1600 km hosszú szennyvízcsatorna-hálózattal. Azóta nagyot léptünk előre, az elmúlt négy évben számtalan megyei településen zajlottak fejlesztések, így ma már a somogyi falvak lakóinak 60, a városokénak pedig több mint 80 százaléka rendelkezik csatornával. Ezúttal újabb öt település csatlakozhatott új szennyvízhálózatra. Somogytúr, Somogybabod, Gamás, Visz és Látrány lakói megértették az idők szavát, környezettudatos emberek, akik gyermekeik és unokáik számára legalább a jelenlegi környezeti állapotot, vagy még jobbat szeretnének megőrizni, átadni. Különösen fontos ez a beruházás a Balaton közelében, hiszen Somogy és Magyarország egyik legnagyobb kincsét óvják meg ezzel.

 Forrás: sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: