Otthon / Dél-somogyi hírek / A JOBBIK TÁMOGATJA A KISTELEPÜLÉSI POLGÁRMESTEREK TISZTELETDÍJÁNAK EMELÉSÉT
A kép forrása: Google Maps

A JOBBIK TÁMOGATJA A KISTELEPÜLÉSI POLGÁRMESTEREK TISZTELETDÍJÁNAK EMELÉSÉT

Hétfőn vitázott a T. Ház arról a kormánypárti előtrjesztésről, ami végre rendezné a kistelepülések első embereinek tiszteletdíját. Az ellenzéki, jobbikos javaslatokat eddig mondvacsinált ürügyekkel mindig lesöpörték az asztalról, de most úgy néz ki, talán megvilágosodtak a Fidesz-KDNP oldalán is, és nem gátolják tovább a kérdés rendezését. A Jobbik részére rendelkezésre álló félórás időkeretet Hegedűsné Kovács Enikő mint vezérszónok, valamint a Barcson élő honatya, Ander Balázs töltötték ki. Andert el is értük telefonon.

A képviselő kifejtette, hogy a Jobbik végvárként tekint az összes hazai önkormányzatra a nemzeti megmaradásért folyó küzdelemben. A hivatásukat huszonnégyórás szolgálatként gyakorló kistelepülési polgármestereket is megilleti a megbecsülés. Egyes községeket irtózatos nehézségek elé állított a történelem és a kormányzati nemtörődömség Magyarországon. Dél-Somogyban sem mindenütt fenékig tejfel az élet, hiszen kevés falu mondhatja el magáról, hogy ne küzdene valamilyen problémával.
Kistelepüléses körzetről van szó, hiszen a Dél-somogyi térséget felölelő 2-es választókerület 77 települése közül csupán 10-ben éri el a népesség az 1500 főt.
Nem járja, hogy egy-egy aprófalu első embere sokszor még annyit se vigyen haza havonta, mint egy közmunkás.
Emberpróbáló feladatuk van, s ha ennek híven megfelelnek, megérdemlik a fizetésemelést.

Ander felszólalását csatoltuk, hiszen nem csak a konkrét kérdést taglalta, hanem sokkal inkább általános látleletet adott a mentőkötél nélkül vergődő, süllyedő vidékről.
Ander Balázs dióhéjban összefoglalta a kormánypárti képviselő számára, hogy Somogyban azért probléma is akad vidéken.

About hellodelsomogy

Check Also

Megrovást kapott pártjától Molnár Gyula, az MSZP volt elnöke

Megrovást kapott az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsától Molnár Gyula volt pártelnök – …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: