A hal nálatok is kötelező eleme a karácsonyi vacsorának? Süss idén isteni bundás harcsát!
Ha a töltött káposzta és a sok édesség mellé könnyű és finom fogást is készítenél az ünnepekre, gondolj a sütőben sült harcsaszeletekre. Nem kell az olaj mellett ácsorognod, és hosszú ideig szellőztetned. Tartármártással, körettel kínáld.
Sütőben sült harcsaszelet
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg filézett harcsaszelet
- 4 evőkanál liszt
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 citrom
- só
- bors
- zöldfűszerek
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 20 perc
Elkészítés:
A halat öblítsd le, majd papírtörlővel itasd le róla a vizet. Vágj belőle kisebb szeleteket, és dörzsöld be sóval, borssal. Facsarj rá néhány csepp citromlevet. A lisztet keverd össze a pirospaprikával és az ízlés szerinti zöldfűszerekkel, majd forgasd bele a halszeleteket.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és kend meg olívaolajjal. Helyezd rá a bepanírozott harcsát, majd spricceld is meg kevés olajjal. Rakj két-három szelet citromkarikát a hal mellé. Told 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 20-25 perc alatt pirosra. Amikor a hal felső része szép színt kap, fordítsd meg, és pirítsd meg a másik felét is.
Forrás: femina.hu