Otthon / A nap étele / Sütőben sült harcsaszelet – Nem kell olajszagtól tartanod
A kép forrása: femina.hu

Sütőben sült harcsaszelet – Nem kell olajszagtól tartanod

A hal nálatok is kötelező eleme a karácsonyi vacsorának? Süss idén isteni bundás harcsát!

A kép forrása: femina.hu
A kép forrása: femina.hu

Ha a töltött káposzta és a sok édesség mellé könnyű és finom fogást is készítenél az ünnepekre, gondolj a sütőben sült harcsaszeletekre. Nem kell az olaj mellett ácsorognod, és hosszú ideig szellőztetned. Tartármártással, körettel kínáld.

Sütőben sült harcsaszelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg filézett harcsaszelet
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 citrom
  • bors
  • zöldfűszerek

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A halat öblítsd le, majd papírtörlővel itasd le róla a vizet. Vágj belőle kisebb szeleteket, és dörzsöld be sóval, borssal. Facsarj rá néhány csepp citromlevet. A lisztet keverd össze a pirospaprikával és az ízlés szerinti zöldfűszerekkel, majd forgasd bele a halszeleteket.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és kend meg olívaolajjal. Helyezd rá a bepanírozott harcsát, majd spricceld is meg kevés olajjal. Rakj két-három szelet citromkarikát a hal mellé. Told 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 20-25 perc alatt pirosra. Amikor a hal felső része szép színt kap, fordítsd meg, és pirítsd meg a másik felét is.

Forrás: femina.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A nap étele: Bögrés dinnyécske – sütés nélkül, tuti siker!

Irtó kis helyesek, és még finomak is, ezek a kis sütés nélküli, vidám falatkák, igazi …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: