Otthon / Ország-Világ / FORDULAT: ÁDER MÉGIS FOLYTATNÁ?
A kép forrása: internet

FORDULAT: ÁDER MÉGIS FOLYTATNÁ?

Áder János hosszabb beszélgetést folytatott Kövér Lászlóval, majd utána felhívta Orbán Viktort, hogy tudassa: nyitott rá, hogy adott esetben vállaljon még egy ciklust a Sándor palotában, ha a miniszterelnök és a Fidesz őt jelölné államfőnek – írja azatv.hu meg nem nevezett kormánypárti forrásokra hivatkozva.

A lap úgy tudja, Orbán a kétnapos dobogókői Fidesz elnökségi ülésen jelentheti be, hogy Áder János nyitott a folytatásra, amennyiben felkérés érkezik. Schmitt Pál lemondása után Áder János azzal a feltétellel vállalta el a posztot, hogy csak egy ciklus fog végigvinni, úgy tűnik azonban ez megváltozott.

Korábban arról szóltak a folyosói pletykák, hogy Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere lehetne Áder János utódja. Az atv.hu információi szerint a miniszterelnök kormányülésen is nyíltan beszélt arról, hogy személyében református elnöke lehetne az országnak, noha aggodalommal töltötte el, hogy ez nem szül-e ellenérzéseket a katolikus egyház vezetői körében, hiszen így a három legfőbb közjogi méltóság egyaránt református lenne.

Úgy tűnik azonban, hogy a miniszterelnök már nem gondolkodik Balog Zoltánban, és inkább Áder Jánost látná továbbra is a Sándor palotában. Az államfő – miután hosszabb beszélgetést folytatott Kövér Lászlóval –, jelezte Orbán Viktornak: ha a Fidesz részéről felkérés érkezik hozzá, kész még egy ciklusra vállalni a köztársasági elnökséget.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: