Ha eddig halogattad a sütést, vagy megcsúsztál egy kicsit, vesd be ezt a banános-csokis finomságot!
Ez az egyszerű édesség nemcsak a banán és a csoki remek párosa miatt kiváló, hanem a belekerülő karácsonyi fűszerek miatt is. A tésztát muffinformában vagy őzgerincben is megsütheted. Mellette szól még, hogy sokáig puha marad.
Banános-csokis süti
Hozzávalók 16 szelethez:
- 4 érett banán
- 25 dkg vaj
- 3 bögre liszt
- másfél bögre cukor
- 4 tojás
- 1 tábla csoki
- 2 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál vaj
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- fél csomag sütőpor
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 40 perc
Elkészítés:
A banánokat nyomkodd szét egy villával. A vajat keverd habosra a cukorral, és egyesével add hozzá a tojásokat, majd a banánt. Egy másik edényben vegyítsd a sütőport, a lisztet, a kakaót, a fahéjat, a szegfűszeget és az apróra vágott csokidarabokat. Óvatosan forgasd a tojásos elegyhez, és dolgozd a masszát homogénné.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tésztát. Tedd 170 fokos sütőbe, és süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e. Szúrj bele egy hegyes kést vagy tűt. Ha nem tapad hozzá massza, kiveheted a sütőből. Hagyd a formában kihűlni, majd felszeletelve kínáld.
Forrás: femina.hu