Otthon / A nap étele / Bőrös sült császárhús fűszeres krumplival
A kép forrása: femina.hu

Bőrös sült császárhús fűszeres krumplival

Fenséges főfogás. Ha szereted a szaftos ételeket, ne hagyd ki a bőrös sült császárhúst! Egyszerre ropogós és omlós.

Ha bőrös sült császárhúst készítesz, vedd figyelembe, hogy órákat kell pácolni, ráadásul a sütési idő is hosszú. Köretként kínálj hozzá fűszeres krumplit, ami attól lesz igazán ízletes, hogy a pikáns hús visszamaradt zsírjában sütöd. Kard Éva fogása a kritikusoknak is ízlik majd.

A kép forrása: femina.hu

Bőrös sült császárhús

Hozzávalók 4 személyre:

A száraz páchoz
  • 2 kg császárhús
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • fél húsleveskocka
Fűszeres sült krumplihoz
  • 1 kg krumpli
  • 2 dl pecsenyezsír
  • 1 teáskanál só

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 10 perc, pácolás: 4 óra, sütés: 4 óra

Elkészítés:

A sót keverd jól össze a fűszerekkel, a fokhagymát vékonyan szeleteld fel. A bőrös császárhúst éles késsel irdald be rombusz alakban, és mindkét oldalát alaposan dörzsöld be a fűszerekkel. Nyomkodd a fokhagymát a beirdalt bőr réseibe, majd fóliával fedd le a húst. Pácold minimum négy órán át, de a legjobb, ha egy éjszakán át nem nyúlsz hozzá.

Sütés előtt forralj fel két deci vizet, morzsolj bele fél leveskockát, és főzd egy-két percig. Helyezd a húst a bőrös felével lefelé egy kizsírozott tepsibe, és öntsd le a húslével. Fedd le fóliával, és rakd előmelegített sütőbe. Párold 120 fokon két órán át. Ezután fordítsd meg, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, és lefóliázva párold tovább még egy órán át. Amikor a hús már puha, vedd le a fóliát, és 200 fokon süsd még 50 percig, hogy szép piros, a bőre jó ropogós legyen. A sütőből kivéve hagyd a húst legalább fél órát állni, mielőtt felszeletelnéd.

A körethez a krumplit pucold meg, és vágd fel vékonyra. Ezután tedd egy tepsibe, öntsd rá a hús sütéséből visszamaradt pecsenyezsírt, sózd, és keverd alaposan össze. Helyezd 170 fokos sütőbe, és körülbelül 50 perc alatt süsd szép pirosra. A sütési idő felénél óvatosan forgasd át a krumplit. Amikor megsül, öntsd le róla a felesleges zsírt.

Forrás: femina.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A nap étele: Bögrés dinnyécske – sütés nélkül, tuti siker!

Irtó kis helyesek, és még finomak is, ezek a kis sütés nélküli, vidám falatkák, igazi …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: