Otthon / Egyéb / Tűz pusztította, összefogás építette újjá a szeretetotthont
A kép forrása: sonline.hu

Tűz pusztította, összefogás építette újjá a szeretetotthont

Az uniós forrásnak köszönhetően bővíteni is tudták az épületet, 45 helyett immár 55 lakónak tudnak ellátást biztosítani.

„Akik az Úrban bíznak, olyanok, mint a Sion hegye, amely nem inog, hanem örökre megáll.” Ez a zsoltár vers volt mindig az egyik kedvenc igéje Óvári Róbertnek, a Magyar Pünkösdi Egyház Szeretetotthona intézményvezetőjének. Még akkor is, amikor 2012. február 13. hajnalán néhány óra alatt semmivé vált mindaz, amit két és fél évtizeden keresztül építettek elődeikkel az idős rászoruló emberek megsegítésére. A lángok martalékává vált az egykori kastélyépület teljes tetőtere kétszáz négyzetméteren. Akkor a lakók csaknem mindene odalett a tűzben. Az idei adventet és karácsonyt azonban már a megújult szeretetotthonban tölthetik a lakók, s nem csupán 45-en, hanem tízzel többen. Ugyanis nemcsak felújították, hanem bővítették is az otthont.

A csaknem öt évvel ezelőtti híradásaink arról szóltak, hogy a vótapusztai szeretetotthonban, ahol néhány órával korábban még ágyhoz kötött otthonlakók aludtak, hatalmas tűz pusztított. A gondozók lélekjelenlétének, és számtalan ember összefogásának köszönhetően senki nem sérült meg, mind a 45 lakót sikerült kimenekíteni, akik aztán többek közt Gyöngyöspusztán és Kálmáncsán leltek menedékre. A szakértői vizsgálat később kiderítette, hogy a kémény mellett átizzott a gerendázat, a szeles időben ez okozta a bajt.

Hétmillió forint értékű munkát végeztek az önkéntesek

2014 szeptemberében aztán a fenntartó Magyar Pünkösdi Egyház bejelentette, 300 millió forintos költségvetéssel szeretné újjáépíteni a vótapusztai kastélyt. – A 300 millióból 500 millió lett – mondtaÓvári Róbert intézményvezető –, amiben az egyház támogatásán túl van uniós forrás, és rengeteg támogatás illetve adomány. A négy év alatt összesen ötvenmilliós adomány gyűlt össze a gyülekezet tagjaitól, ismerősöktől, barátoktól. Az önkéntesek rengeteg kétkezi munkával is segítették a felújítást, kiszámoltam, minimálbéren számolva összesen hétmillió forint értékű munkát végeztek az önkéntesek. Az uniós forrásnak köszönhetően pedig bővíteni is tudtuk az épületet, 45 helyett immár 55 lakónak tudunk ellátást biztosítani. Az idén a működési engedélyt is megkaptuk, az újjáépített tetőtérben pedig imatermet is kialakítottunk.

Forrás: sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Gyöngyösi Bayernek: “A nyilas-kommunistákat nem nálam kell keresni, hanem saját magánál, kezdve a nagyapjával”

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke kemény hangú nyílt levélben válaszolt Bayer Zsoltnak, a Fidesz 5-ös …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: