Otthon / Egyéb / Osztják Fico véleményét a cigányokról
Robert Fico szlovák miniszterelnök Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Osztják Fico véleményét a cigányokról

A szlovákok túlnyomó többsége egyetért Robert Fico miniszterelnökromákkal kapcsolatos kijelentéseivel, és nem tartja őket diszkriminatívnak. Ez egy friss felmérésből derült ki, amelyet a pozsonyi Polis közvélemény-kutató cég végzett.

A megkérdezettek 79,3 százaléka úgy véli, Fico állítása, miszerint a cigánytelepeken a dolgozni nem akaró emberek újabb nemzedéke nő fel, nem jelent diszkriminációt. A felvidéki Bumm hírportál beszámolója szerint a december 11-e és 20-a között végzett telefonos felmérés két kérdést fogalmazott meg.

Az egyik így hangzott: „Robert Fico az Irány-Szociáldemokrácia (Smer) decemberi közgyűlésén azt mondta, hogy a romatelepeken a dolgozni nem akaró emberek újabb generációja nő fel. Egyetért ön ezzel a kijelentéssel?” Erre a kérdésre a megkérdezettek 82,4 százaléka adott pozitív választ, 41,7 százalékuk határozottan egyetértett, 40,7 százaléknyi válaszadó pedig inkább egyetértett, mint nem.

„Úgy gondolja, hogy ezzel az állítással Robert Fico diszkriminálja a roma kisebbséget?” – idézte a portál a másik kérdést. Erre a megkérdezettek 41,3 százaléka válaszolt nemmel, 38 százalékuk az „inkább nem, mint igen” választ adta.

Fico a decemberi Smer-kongresszuson kemény üzenetet küldött a romáknak. A szlovák miniszterelnök azt mondta, a cigánytelepeken rendnek kell lenni, s ez ügyben személyesen áll a rendőrség mögé, és kész konfliktust vállalni az ombudsmantól kezdve a nemzetközi szervezetekig mindenkivel, aki ezt kifogásolja. „Nem toleráljuk tovább azokat az embereket, akik visszaélnek a szociális rendszerrel, akik zaklatják a törvénytisztelő polgárokat, zavarják a nyugodt életet a városokban és a falvakban. Elég volt a toleranciából!” – fogalmazott.

A kormányfő a politikai korrektséggel való leszámolást is elsődleges célnak nevezte. „Félünk valamit kimondani, mert nem polkorrekt, ám a másik oldal, a szélsőségesek és a radikálisok használják ezt a nyelvet, és hatalmas támogatást szereznek vele. A politikai korrektségnek nincs helye ezen a világon” – hangsúlyozta Fico.

Forrás: mno.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Gyöngyösi Bayernek: “A nyilas-kommunistákat nem nálam kell keresni, hanem saját magánál, kezdve a nagyapjával”

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke kemény hangú nyílt levélben válaszolt Bayer Zsoltnak, a Fidesz 5-ös …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: